• 13 Απριλίου, 2021

Σεισμός: Τρεις ελαφρά τραυματίες – Κατέρρευσαν σπίτια σε χωριά της Ελασσόνας (vid-εικόνες)

 Σεισμός: Τρεις ελαφρά τραυματίες – Κατέρρευσαν σπίτια σε χωριά της Ελασσόνας (vid-εικόνες)

Το βίντεο από τo trikalaola.gr είναι χαρακτηριστικό της έντασης του σεισμού στην Ελασσόνα. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί τρεις ελαφά τραυματίες.

Έπεσαν σοβάδες στο κέντρο της Λάρισας

Οι Λαρισαίοι μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση βγήκαν τρομοκρατημένοι στους δρόμους της πόλης. Από αρκετές πολυκατοικίες στο κέντρο της πόλης, έπεσαν σοβάδες. Με απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κλείσανε όλα τα σχολεία στο νομό ενώ με εντολή του περιφερειακού διευθυντή Γιώργου Δονδοτσάκη γίνεται έλεγχος όλων των κτηριακών εγκαταστάσεων για τυχόν ζημιές.

Δείτε τις φωτογραφίες της ιστοσελίδας larissanet.gr

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, την Πυροσβεστική Υπηρεσία κάλεσε μια γυναίκα, η οποία κατάφερε να απομακρυνθεί από το κτίριο, ωστόσο όπως ανέφερε ο σύζυγος της παραμένει εγκλωβισμένος.

Προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες αντιμετωπίζουν ο Βόλος και η Μαγνησία μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που ταρακούνησε την Θεσσαλία και έγινε αισθητός σε μεγάλες περιοχές της χώρας.

Στον Βόλο η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και χιλιάδες κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές, παρά το γεγονός ότι η ισχυρή δόνηση είχε μεγάλη διάρκεια με αυξομειώσεις κατά την διάρκεια του σεισμού. Τις πρώτες πληροφορίες για την κατάσταση στην Μαγνησία επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Τα δίκτυα της κινητής τηλεφωνίας στον Βόλο αντιμετωπίζουν επίσης μεγάλα προβλήματα λόγω του σεισμού αλλά και της υπερφόρτωσης των δικτύων και η επικοινωνία είναι δύσκολη τις πρώτες αυτές στιγμές.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Δυτική Θεσσαλία, στις περιοχές των Τρικάλων και της Καρδίτσας, όπου και στις δύο πόλεις ο κόσμος βγήκε στους δρόμους για ασφάλεια. Και σε αυτές τις περιοχές τα δίκτυα τηλεπικοινωνίας τόσο στην κινητή, όσο και στην σταθερή τηλεφωνία, έχουν πολλά προβλήματα.