• 29 Οκτωβρίου, 2021

Σεισμός: Έκκληση Στυλιανίδη να φύγουν οι κάτοικοι από τα σπίτια τους – Στο Αρκαλοχώρι ο Μητσοτάκης

 Σεισμός: Έκκληση Στυλιανίδη να φύγουν οι κάτοικοι από τα σπίτια τους – Στο Αρκαλοχώρι ο Μητσοτάκης

Έκκληση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής στο Αρκαλοχώρι των οποίων τα σπίτια έχουν πληγεί από το φονικό σεισμό των 5,8  βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αλλά και από τον πρωινό μετασεισμό των 5,3 βαθμών, να μην παραμένουν στις κατοικίες τους, απηύθυνε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Από νωρίς το πρωί είναι σε εξέλιξη συνεχείς συσκέψεις υπό τον Υπουργό, με τη συμμετοχή φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων προκειμένου να γίνεται εκτίμηση και επικαιροποίηση των οδηγιών διαχείρισης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί ενώ όπως τόνισε ο κ. Στυλιανίδης “είναι ήδη έτοιμοι οι χώροι που απαιτούνται για τη φιλοξενία των κατοίκων, σε δύο κατασκηνώσεις αλλά και σε ξενοδοχεία”. Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα ανακοινώθηκε ότι είναι διαθέσιμα ήδη 90 δωμάτια σε ξενοδοχειακά καταλύματα. 

Γιατί η κυβέρνηση επέλεξε τις Belharra- Η ρήτρα γαλλικής συνδρομής και το “αντίβαρο” στην AUKUS- Ενημέρωσε τον Πάϊατ ο Δένδιας

Ήδη διενεργείται αυτοψία στην κατασκήνωση προκειμένου να μεταφερθούν εκεί όσοι περίπου 150 άτομα που σε πρώτη φάση έχουν απαντήσει θετικά στην έκκληση των φορέων. 

Σύμφωνα με τον Υπουργό, οι χώροι αυτοί μπορούν να υπερ-καλύψουν τις ανάγκες ωστόσο σε μείζον πρόβλημα αναδεικνύεται το γεγονός ότι “οι κάτοικοι δεν πείθονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους”. 

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφερόμενος στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Αρκαλοχώρι, τόνισε ότι αναμένεται να “ανακοινωθούν γενναία μέτρα στήριξης”, χωρίς ωστόσο να μπει σε λεπτομέρειες.