• 22 Οκτωβρίου, 2021

Σαμπάχ: Συνέλαβαν 4 πολίτες για κατασκοπεία υπέρ της Γαλλίας

 Σαμπάχ: Συνέλαβαν 4 πολίτες για κατασκοπεία υπέρ της Γαλλίας

Οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν τέσσερις Τούρκους πολίτες ως υπόπτους για κατασκοπεία υπέρ της Γαλλίας, μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ» και αναμεταδίδει η ιστοσελίδα «Τουρκικά Νέα».

Η «Σαμπάχ» αναφέρει πως μεταξύ των υπόπτων περιλαμβάνεται και ο Μετίν Οζντεμίρ, πρώην μέλος του προσωπικού ασφαλείας του γαλλικού προξενείου, ο οποίος ομολόγησε πως είχε συγκεντρώσει πληροφορίες για την γαλλική Υπηρεσία Πληροφοριών DGSE.

Παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ο Oζντεμίρ στρατολόγησε τρεις άντρες, μεταξύ των οποίων ένας εργαζόμενος στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, ένας διευθυντής ξενοδοχείου της Κωνσταντινούπολης και ένας υπάλληλος εταιρείας ύδρευσης της Κωνσταντινούπολης.

Η Σαμπάχ αναφέρει πως μαζί διείσδυσαν σε συντηρητικές οργανώσεις στις περιοχές Φατίχ, Μπαιράμπασα, Εσενγιούρτ, Ουμρανίγε, Ουσκουντάρ, Ζεϊτινμπουρνού και Μπασακσεχίρ, συγκεντρώνοντας πληροφορίες για την κορυφαία θρησκευτική Υπηρεσία της χώρας, τη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων (Ίδρυμα Ντιγιανέτ).

Η αναφορά αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή και έρχεται εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Τουρκίας και Γαλλίας.