• 14 Μαΐου, 2021

Σάλος με την ανάρτηση του Πούμπουρα για την “δωρεάν εργασία”

 Σάλος με την ανάρτηση του Πούμπουρα για την “δωρεάν εργασία”

Πλήθος σχολίων προκάλεσε στο Twitter η ανάρτηση του παρουσιαστή Σάββα Πούμπουρα στην οποία εμφανίστηκε γεμάτος οργή για τους νέους που “αν θέλουν μπορούν να βρουν δουλειά

«Μέχρι να ξεφουρνίσω το ψωμί και να ξεπαγώσουν οι μπριζόλες, πάμε ένα live λίγο να μιλήσουμε για κάποια συμπεράσματα που έβγαλα από τις “Ημέρες Καριέρας”. 

Αρχικά κατάλαβα ότι υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη προσφορά εργασίαςόποιος θέλει να βγάλει χρήματα για να στηρίξει την οικογένειά του ή να πάει τις διακοπές του ή να βγάλει το χαρτζιλίκι του, υπάρχει προσφορά για εργασία εκεί έξω, άφθονη. Όταν ξεκίνησα και εγώ δεν είχα ούτε βιογραφικό, ούτε πτυχίο.

Πήγα με θράσος και ζήτησα δουλειά.

Να σας πω λοιπόν πως ελάχιστοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να πιάσουν δουλειά. Καποιος δηλαδή μου στέλνει μήνυμα και μου λέει “είμαι τρομαχτικά απελπισμένος, δεν έχω δουλειά για τους τελευταίους 4-5-6-7-8-10 μήνες, αυτός ο φίλος λοιπόν που έχει τόσο καιρό άνεργος, δεν είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να βρει εργασίαΔεν είναι κανένας διατεθειμένος να κάνει ό,τι χρειάζεται. Και αυτό σημαίνει κάποιος να δουλέψει και δωρεάνΝα δουλέψει χωρίς μισθό σε μία εταρεία. Ολοι νομίζουν ότι θα τους εκμεταλλευτεί ο επαγγελματίας, ότι “α, με θέλουν για δωρεάν εργασία και μετά θα με ξεζουμίσουν”. 

Μην κοιτάτε αυτόΚοιτάτε τι θα αποκομίσετε από την τριβή με την εργασία, από τον κύκλο που θα διευρύνετε, από το να δείτε πώς δουλεύει μια εταιρεία, από τις γνωριμίες που θα κάνετε και από εκείνες τις γνωριμίες μέσα μπορεί να βρεθεί μια άλλη ευκαιρία. 

Και τελικά τι είναι προτιμότερο; Να κάθεσαι σπίτι και να περιμένεις ουρανοκατέβατα λεφτά ή αφού δεν κάνεις τίποτα, που δεν κάνεις, να πηγαίνεις να δουλεύεις κάπου και ας μην παίρνεις μία;». 

Συνεχίζοντας, με ακόμα πιο ειρωνικό ύφος (πρέπει να δείτε παρακάτω το βίντεο για να καταλάβετε) για τους ανθρώπους που ψάχνουν εργασία, ο Σάββας Πούμπουρας είπε: «Δηλαδή όλοι με τον τσακωμό και “θέλουνε να μας φάνε, και μας θέλουνε να μας εκμεταλλευτούν, δωρεάν εργασία…”. Σώπα ρε μάγκεςΠήγαινε δες. Άμα σε θέλει να σε εκμεταλλευτεί, σήκω και φύγε. Τι σ’ έχει; αλυσοδεμένο

Η οργή του Twitter για τις θεωρίες του Πούμπουρα ήταν μεγαλύτερη από εκείνη του παρουσιαστή…