• 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Ραγκούσης: Ένα ολόκληρο νησί, μία ολόκληρη τοπική κοινωνία δέχτηκε πρωτοφανή αστυνομική βιαιότητα

 Ραγκούσης: Ένα ολόκληρο νησί, μία ολόκληρη τοπική κοινωνία δέχτηκε πρωτοφανή αστυνομική βιαιότητα

Σήμερα η Τήνος, αύριο όλες οι Κυκλάδες στο στόχαστρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, επισήμανε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη να αποσύρει άμεσα τις αστυνομικές δυνάμεις από την Τήνο και να ζητήσει συγγνώμη από τους κατοίκους για τις πρωτοφανείς βιαιότητες που εξαπέλυσε σε βάρος τους» τονίζει σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, για την αστυνομική βία στην Τήνο.

«Η προστασία του μοναδικού παγκοσμίως, φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος της Τήνου καθώς και όλων των Κυκλάδων, θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα όχι μόνον των κατοίκων, αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης».

Σήμερα η Τήνος, αύριο όλες οι Κυκλάδες στο στόχαστρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ένα ολόκληρο νησί, μία ολόκληρη τοπική κοινωνία δέχτηκε μία πρωτοφανή αστυνομική βιαιότητα” καταλήγει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολονύχτια συγκέντρωση κατοίκων έξω από το Α.Τ.

Δυναμική ήταν η απάντηση των κατοίκων της Τήνου στην αστυνομική βία. Μετά τον ξυλοδαρμό κατοίκων που διαμαρτύρονταν για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και την προσαγωγή τους στο αστυνομικό τμήμα του νησιού, εκατοντάδες έσπευσαν σε συγκέντρωση συμπαράστασης.

Μεταξύ άλλων μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Αλαβάνος και στελέχη από όλες τις δημοτικές παρατάξεις που ζητούσαν την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων και την αποχώρηση των ΜΑΤ από το νησί.

Η κατακραυγή της τοπικής κοινωνίας για τις σκηνές βίας ήταν μεγάλη και η κατάσταση εκτονώθηκε όταν τελικά οι προσαχθέντες αφέθησαν ελεύθεροι για πολλές ώρες.