• 11 Απριλίου, 2021

Ραγδαίες εξελίξεις: “Κλείδωσαν” οι διαδημοτικές μετακινήσεις από το Σάββατο – Άνοιγμα λιανεμπορίου με φυσική παρουσία από τη Δευτέρα

 Ραγδαίες εξελίξεις: “Κλείδωσαν” οι διαδημοτικές μετακινήσεις από το Σάββατο – Άνοιγμα λιανεμπορίου με φυσική παρουσία από τη Δευτέρα

Σύμφωνα με πληροφορίες του libre, οριστικοποιήθηκαν οι αποφάσεις για την εισήγηση των ειδικών όσον αφορά το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, την ώρα πάντως που τα κρούσματα σήμερα θα αγγίξουν τις 4000.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται εκτός απροόπτου θα γίνουν την Τετάρτη το απόγευμα.

Σύμφωνα με αυτές:

  • Από το Σάββατο θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις.
  • Τη Δευτέρα ανοίγει το λιανεμπόριο με φυσική παρουσία με sms στο 13032.
  • Όσον αφορά στα σχολεία 12 Απριλίου ανοίγουν μόνο τα Λύκεια με self tests.

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ υπογράμμισε ότι τα ψυχικά αποθέματα των πολιτών έχουν εξαντληθεί και είναι διάχυτη η διάθεση πολιτών να κερδίσουν κομμάτι της ζωής.

Όπως τόνισε ο υπουργός, στο πλέγμα των μέτρων που εξετάζονται είναι και η απελευθέρωση της διαδημοτικής μετακίνησης, ώστε οι πολίτες να έχουν διέξοδο στην ύπαιθρο και να περιοριστούν οι συναθροίσεις στα σπίτια, εξετάζεται το άνοιγμα κυρίως των Λυκείων καθώς και το άνοιγμα του λιανεμπορίου με περιορισμένους και αυστηρούς όρους.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα γίνει το Πάσχα, ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για το Πάσχα, πρόσθεσε όμως ότι «θα είναι πάντως ένα παρά πολύ καλύτερο Πάσχα από το περσινό», σημειώνοντας  ότι «πρέπει να διατηρήσουμε λίγο το σθένος μας, και για λίγες εβδομάδες να τηρήσουμε τα μέτρα».

  • «Αν ξεπεράσουμε  τον κάβο του Απριλίου θα είμαστε σε καλύτερη μοίρα» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, διευκρινίζοντας ότι η αποκλιμάκωση των μέτρων θα είναι σταδιακή.