• 3 Αυγούστου, 2021

Πυροβόλησαν δημοσιογράφο στο κεφάλι

 Πυροβόλησαν δημοσιογράφο στο κεφάλι

Επίθεση με πυροβολισμούς δέχτηκε ένας ολλανδός ρεπόρτερ σε δρόμο, στο κεντρικό Άμστερνταμ.

Ο δημοσιογράφος Πέτερ Ντε Βρις τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Ο Πέτερ Ντε Βρις έχει δεχτεί απειλές στο παρελθόν μετά την εμπλοκή του με αρκετές υποθέσεις. Ο δημοσιογράφος νοσηλεύεται σε σιβαρή κατάσταση.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τρεις άνδρες για τη συγκεκριμένη επίθεση.

Η επίθεση εναντίον ολλανδού δημοσιογράφου ειδικευμένου στο ρεπορτάζ για υποθέσεις ποινικής φύσης, ο οποίος τραυματίστηκε βαριά από σφαίρες το βράδυ χθες Τρίτη στο Αμστερνταμ, είναι «σοκαριστική» και «αδιανόητη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Χάγη.

Μυτιλήνη: Συνελήφθη ειδικός φρουρός -Πυροβολούσε με το υπηρεσιακό όπλο

«Η επίθεση εναντίον του Πέτερ Ρ. ντε Βρις είναι σοκαριστική και αδιανόητη, είναι επίθεση εναντίον ενός θαρραλέου δημοσιογράφου και κατά συνέπεια επίθεση εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, που είναι θεμελιώδης για τη δημοκρατία μας και για το κράτος του δικαίου μας», είπε ο κ. Ρούτε.

Ο ολλανδικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός RTL μετέδωσε ότι ο Ντε Βρις είχε μόλις αποχωρήσει από το στούντιο του στο κέντρο του Άμστερνταμ και ότι δέχθηκε μια από τις σφαίρες στο κεφάλι.

Η εφημερίδα Parool του Άμστερνταμ δημοσίευσε μια φωτογραφία από τη σκηνή του συμβάντος, η οποία εμφανίζει πολλούς ανθρώπους συγκεντρωμένους γύρω από ένα άτομο ξαπλωμένο στο έδαφος.