• 30 Νοεμβρίου, 2020

Πρόταση-ΣΟΚ στην Ελβετία: Εκτός ΜΕΘ θα μένουν οι αρνητές της πανδημίας

 Πρόταση-ΣΟΚ στην Ελβετία: Εκτός ΜΕΘ θα μένουν οι αρνητές της πανδημίας

Ασφυκτική είναι η κατάσταση και στις ΜΕΘ της Ελβετίας, με αποτέλεσμα ένας από τους κορυφαίους συμβούλους για θέματα δημόσιας υγείας στην Ελβετία, ο Γουίλι Όγκιερ, να προτείνει να μένει εκτός ΜΕΘ κάποιος ασθενής που είναι αρνητής του κοροναϊού!

«Όποιος παραβλέπει εσκεμμένα τους κανόνες απόστασης και υγιεινής θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις ενέργειές του. Προτείνω αυτά τα άτομα να καταγράφονται, τα νοσοκομεία να γνωρίζουν τα στοιχεία τους και να μην τους παρέχεται κρεβάτι εντατικής θεραπείας» είπε.

Συνωμοσιολόγοι έκαναν “ντου” σε ΜΕΘ για να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει ιός

Σα να μην έφτανε αυτό, η Ελβετική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας (SGI) ενημέρωσε τους πολίτες ότι οι 876 ΜΕΘ που υπάρχουν στη χώρα έχουν γεμίσει, και καθώς δεν αναμένεται να αδειάσουν σύντομα, τους ζητά να δηλώσουν αν επιθυμούν να νοσηλευθούν σε περίπτωση βαριάς νόσησης.

«Όλα τα άτομα – ειδικά εκείνα που διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο από το νέο κοροναϊό – καλούνται να δηλώσουν εκ των προτέρων την επιθυμία τους, γραπτά ή τηλεφωνικά, για το αν θα ήθελαν ή όχι να ληφθούν μέτρα που παρατείνουν τη ζωή σε περίπτωση σοβαρής ασθένειας. Η δήλωση υποστηρίζει τους συγγενείς σας καθώς και τις ομάδες των μονάδων εντατικής θεραπείας στη λήψη αποφάσεών τους, και συνεπώς στην παροχή κατάλληλης θεραπείας» αναφέρει η ανακοίνωση.