• 20 Ιανουαρίου, 2021

Προειδοποίηση της Αθ. Λινού: Δεν υπάρχει δυνατότητα να ανοίξουν όλα τα σχολεία μαζί, θα έχουμε ντόμινο κρουσμάτων

 Προειδοποίηση της Αθ. Λινού: Δεν υπάρχει δυνατότητα να ανοίξουν όλα τα σχολεία μαζί, θα έχουμε ντόμινο κρουσμάτων

«Εκεί που αποτύχαμε σαν κοινωνία σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ότι δεν καταφέραμε να ευαισθητοποιήσουμε τους ανθρώπους. Είμαι σίγουρη πως οι συμπολίτες που πήγαν στο Ντουμπάι και διασκέδασαν δεν είχαν πειστεί για τον κίνδυνο και για τις ανάγκες της χώρας μας και των συνανθρώπων μας σε όλο τον κόσμο» σχολίαζε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Αθηνά Λινού μετά από τις αναρτήσεις κοσμικών σε πρωτοχρονιάτικα πάρτι.

Μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA σχολίασε επίσης για το άνοιγμα των σχολίων λέγοντας πως πρέπει να γίνει σταδιακά. Η ίδια επίσης δήλωσε πως τα παιδιά πάνω από την ηλικία των 15 ετών κολλάνε ο ίδιο εύκολα όσο οι ενήλικες, ενώ γύρω από το άνοιγμα των σχολείων υπογράμμισε πως το ζήτημα αποτελεί γρίφο, καθώς θα πρέπει να υπάρχει εγγυημένη ασφάλεια:

«Θα πρέπει το υπουργείο να ανοίξει πρώτα τα σχολεία που έχουν μικρό αριθμό μαθητών και σιγά-σιγά να ανοίξουν τα σχολεία με μεγάλο αριθμό μαθητών, αφού γίνει έλεγχος στην περιοχή από την οποία προέρχονται τα παιδιά. Δεν υπάρχει δυνατότητα να ανοίξουν όλα τα σχολεία μαζί, η μόνη επιλογή για να μην έχουμε ντόμινο κρουσμάτων, είναι το σταδιακό άνοιγμα τους» δήλωσε η κυρία Λινού υπογραμμίζοντας ότι κάθε κίνηση για άνοιγμα των σχολείων ενέχει ρίσκο