• 6 Μαΐου, 2021

Προειδοποιεί ο ιδρυτής της BioNTech: Η πανδημία θα διαρκέσει τουλάχιστον έως τα μέσα του 2022- Aναγκαίος ο συνδυασμός εμβολίων

 Προειδοποιεί ο ιδρυτής της BioNTech: Η πανδημία θα διαρκέσει τουλάχιστον έως τα μέσα του 2022- Aναγκαίος ο συνδυασμός εμβολίων

Η αύξηση των μολύνσεων από κοροναϊό σε αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Ινδία εν μέσω σχετικής έλλειψης εφοδιασμού εμβολίων σημαίνει ότι η πανδημία θα συνεχίσει να εξαπλώνεται μέχρι τα μέσα του 2022, σύμφωνα με τους εφευρέτες του πρώτου εμβολίου Covid-19 που έχει εγκριθεί στη Δύση.

Λόγω του επείγοντος χαρακτήρα, οι αρχές θα πρέπει να εξετάσουν τέτοια μέτρα όπως ανάμιξη και αντιστοίχιση εμβολίων από διαφορετικούς κατασκευαστές, δήλωσαν οι ιδρυτές της BioNTech SE σε επικοινωνίας τους με την διευθυντική ομάδα της Wall Street Journal. Η γερμανική εταιρεία συνεργάστηκε με την Pfizer Inc. για τη δοκιμή, την κατασκευή και τη διανομή του εμβολίου της.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε πραγματικά υψηλά ποσοστά εμβολιασμού παγκοσμίως. Διαφορετικά, κανείς δεν θα είναι ασφαλής », δήλωσε ο Uğur Şahin, διευθύνων σύμβουλος της BioNTech. Είπε ότι η πανδημία θα τελειώσει μόνο όταν επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης παγκοσμίως.

«Μέχρι τα μέσα του 2022, ακόμη και περιοχές με πληθυσμούς υψηλής πυκνότητας όπως η Ινδία θα φτάσουν σε υψηλό ποσοστό εμβολιασμού και ανοσία», δήλωσε ο Δρ. Şahin. «Θα δούμε τους επόμενους 12 μήνες έναν αυξανόμενο αριθμό βιομηχανικών, αναπτυσσόμενων και χαμηλού εισοδήματος χωρών που θα φτάσουν σε αυτό το είδος ανοσίας αγέλης μόνο αυξάνοντας την παραγωγική ικανότητα των ήδη υπαρχόντων παικτών και προσθέτοντας νέους χώρους παραγωγής

Özlem Türeci ve Uğur Şahin Der Spiegel′in kapağında | ALMANYA | DW |  02.01.2021

Η ανάμιξη και η αντιστοίχιση διαφορετικών τύπων εμβολίων θα μπορούσε να είναι απαραίτητη για τον τερματισμό της πανδημίας, λέει ο επικεφαλής ιατρικός διευθυντής της εταιρείας

Ο Δρ Şahin, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία με τη σύζυγό του, Özlem Türeci, δήλωσε ότι επεκτείνουν την κατασκευαστική τους συμμαχία με περισσότερες από 30 εταιρείες προκειμένου να παράγουν περισσότερα εμβόλια για να προμηθεύσουν χώρες όπως η Ινδία .

Η ανάμιξη και η αντιστοίχιση διαφόρων τύπων εμβολίων, συμπεριλαμβανομένου του συνδυασμού λήψεων με βάση την τεχνολογία messenger RNA όπως το BioNTech’s με τα λεγόμενα εμβόλια ιογενών φορέων όπως αυτό του AstraZeneca PLC, θα μπορούσε να είναι απαραίτητο για τον τερματισμό της πανδημίας, δήλωσε ο Δρ. Türeci, επικεφαλής ιατρικός της BioNTech αξιωματικός.

BionTech kurucularından Uğur Şahin kimdir?
Ο ιδρυτής της BioNTech συνομίλησε με την διευθυντική ομάδα της WSJ


«Όσο περισσότερα εμβόλια διαθέτουμε, τόσο καλύτερο… Μπορούμε προφανώς να τα συνδυάσουμε και να ταιριάξουμε κατ ‘αρχήν», δήλωσε ο Δρ Türeci. «Επειδή στο τέλος της ημέρας, θέλουμε να επιτύχουμε την ανοσία της αγέλης. Θέλουμε να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους εμβολιασμένους ανθρώπους. “

Ο Δρ Türeci είπε ότι η BioNTech, η οποία κατέχει τα δικαιώματα για το εμβόλιο που εμπορεύεται μαζί με την Pfizer, δεν συζητά με εταιρείες στην Ινδία ή σε άλλες αναπτυσσόμενες χώρες για την άδεια παραγωγής, διότι θα παράγει μόνο τις λήψεις εντός του επικυρωμένου και καθιερωμένου δικτύου παραγωγής της.

Η διαδικασία παραγωγής εμβολίων mRNA είναι πολύπλοκη, γεγονός που καθιστά τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε νέους κατασκευαστικούς συνεργάτες μια αργή διαδικασία.

Η BioNTech συνεργάστηκε με την Pfizer για παγκόσμια κατασκευή και διανομή, εκτός από τη Γερμανία, την Κίνα και την Τουρκία, όπου η γερμανική εταιρεία λειτουργεί μόνη της ή με άλλους συνεργάτες.

Στην Κίνα, η BioNTech συνεργάζεται με τη Shanghai Fosun Pharmaceutical Co. Ltd. Έχει ήδη λάβει κυβερνητική εντολή 100 εκατομμυρίων δόσεων εν αναμονή της έγκρισης από τις ρυθμιστικές αρχές της Κίνας.

Το εμβόλιο θα μπορούσε να εγκριθεί για χρήση στην Κίνα έως τον Ιούνιο και συνεχίζονται οι συνομιλίες μεταξύ της BioNTech και της κινεζικής κυβέρνησης που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην παραγγελία επιπλέον δόσεων, δήλωσε ο Δρ Şahin, ο οποίος ταξίδεψε στην Κίνα τον περασμένο μήνα.

Πηγή: WSJ