• 28 Νοεμβρίου, 2020

Πρόεδρος κλινικαρχών : Αρνήθηκαν όλες οι κλινικές να συνεισφέρουν κλίνες για να αποσυμφορηθεί το ΕΣΥ!

 Πρόεδρος κλινικαρχών : Αρνήθηκαν όλες οι κλινικές  να συνεισφέρουν κλίνες για να αποσυμφορηθεί το ΕΣΥ!

Mείζον θέμα που αφορά πρωτίστως την κυβέρνηση που εδώ και 8 μήνες αποφεύγει να βάλει τα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα στην μάχη κατά της πανδημίας αλλά και σε όλους εκείνους που υπονομεύουν εδώ και χρόνια το ΕΣΥ προωθώντας τα σχέδια ιδιωτικών fund και μεγαλοκλινικαρχών αποτελεί η ντροπιαστική άρνηση των ιδιοκτητών ιδιωτικών κλινικών της Θεσσαλονίκης να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του υπουργείου Υγείας να συνεισφέρουν με 200 κλίνες την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γρηγόρης Σαραφιανός ομολόγησε πως όλες οι κλινικές της Θεσσαλονίκης αρνήθηκαν να συνεισφέρουν και απέρριψαν το αίτημα-τελεσίγραφο του υπουργείου Υγείας που λήγει απόψε. Εκ των πραγμάτων το υπ. Υγείας θα προχωρήσει σε επίταξη, αποτελεί, όμως, όνειδος η συμπεριφορά των ιδιωτών.


«Από το υπουργείο μας είχαν ενημερώσει πριν από ένα μήνα ότι θα χρειαστούν επιπλέον κλίνες σε ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη. Το προηγούμενο Σάββατο είχαμε σύσκεψη με τους ιδιοκτήτες, αλλά αρνήθηκαν όλες οι κλινικές. Όλοι μου λένε ότι δεν μπορούν να μπερδέψουν τους ασθενείς με COVID-19 με αυτούς χωρίς COVID-19. Δεν έχουμε άλλωστε, την απαραίτητη εμπειρία για κάτι τέτοιο», ανέφερε μιλώντας στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, Γρηγόρης Σαραφιανός.

Ο ίδιος, εξήγησε, έχει ήδη ενημερώσει το υπουργείο σχετικά με την απόφαση των συναδέλφων του. Όπως αναφέρει, η ανταπάντηση των μελών της Ένωσης ήταν να μεταφερθούν στις κλινικές ασθενείς χωρίς κορωνοϊό ακόμη και από τα νοσοκομεία των όμορων νομών.

Ο κ. Σαραφιανός σημειώνει με νόημα ότι η πίεση προς το σύστημα υγείας κυρίως στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ μεγάλη. Αναφέρει ενδεικτικά ότι μόνο στη δική του κλινική έχουν μεταφερθεί την τελευταία εβδομάδα περίπου 50 ασθενείς. «Σκεφτείτε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία με 900 κρούσματα την ημέρα», τονίζει.

Σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι, ανέφερε ότι η Ένωση αναμένει τώρα την απόφαση του πρωθυπουργού. «Αν προχωρήσει τελικά η επίταξη, θα δούμε πώς θα αντιδράσουμε. Άλλωστε, έχουμε πόλεμο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών έχει 100 μέλη πανελλαδικά, ενώ οι ενεργές κλινικές στη Θεσσαλονίκη είναι 10.