• 17 Μαΐου, 2021

Προανακριτική: Τόμπρας για ισχυρισμό Καλογρίτσα για Παππά: “Τα αρ@@@@@ του Καράμπελα”

 Προανακριτική: Τόμπρας για ισχυρισμό Καλογρίτσα για Παππά: “Τα αρ@@@@@ του Καράμπελα”

Συνεδρίαση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην Υπουργό Νίκο Παππά κατά την άσκηση των καθηκόντων του, την Τρίτη 13 Απριλίου 2021. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Tον ισχυρισμό του Χρήστου Καλογρίτσα περί διαμεσολάβησης του Νίκου Παππά στη συνάντηση με την οικογένεια Χούρυ του λιβανέζικου κατασκευαστικού κολοσσού, CCC, αναιρεί η κατάθεση του Κυριάκου Τόμπρα στην Προανακριτική Επιτροπή, σύμφωνα με την οποία, αυτός ήταν ο διαμεσολαβητής της επαφής.

  • «Δεν υπήρξα ποτέ παρών σε συζήτηση Παππά – Καλογρίτσα ή Χούρυ – Παππά» τόνισε ενώπιον της Επιτροπής ο Κ. Τόμπρας, δηλώνοντας πως οι Καλογρίτσας – Χούρυ «την πρώτη χειραψία στην ζωή τους την έκαναν με την σύσταση την δική μου».

Επίσης, ο μάρτυρας ανέφερε ότι η σύμβαση που σύναψαν οι δύο εταιρίες ήταν εικονική.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Τόμπρας επισήμανε ότι δεν είναι συνεργάτης του Χρ. Καλογρίτσα και πως η πλευρά Χούρυ τον κάλεσε πριν τον διαγωνισμό των αδειών στον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης επειδή έψαχνε συνεταίρο. «Με καλέσανε τον Ιούλιο στον “Αστέρα” και μου είπαν ότι ο Σάμερ Χούρυ ενδιαφέρεται για (τηλεοπτική) άδεια» φέρεται να είπε.

Ο Κυρ. Τόμπρας είπε ακόμη ότι ο Χρ. Καλογρίτσας ήταν ο τρίτος στη σειρά υποψήφιος συνεταίρος που προσέγγισε η πλευρά Χούρυ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο μάρτυρας είπε ότι με διαμεσολάβηση του ίδιου, οι Χούρυ είχαν έρθει σε επαφή τόσο με τον Φίλιππο Βρυώνη όσο και με τον θανόντα, Γιώργο Κουρή. «Πρώτα πήγα στον Γ. Κουρή» είπε, συμπληρώνοντας πως η συνεργασία αυτή δεν καρποφόρησε.

Ο κ. Τόμπρας υπογράμμισε ότι στην ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ των δύο πλευρών δεν υπάρχουν τα ονόματα των Παππά και Τσίπρα. Όταν ρωτήθηκε τι μεσολάβησε και έκλεισε η συμφωνία, απάντησε πως δεν θα πει πράγματα που δεν λένε οι ενδιαφερόμενοι.

  • «Δεν υπήρξα ποτέ παρών σε συζήτηση Παππά – Καλογρίτσα ή Χούρυ – Παππά» δήλωσε, ενώ στην ερώτηση του προέδρου της Επιτροπής αν γνωρίζει ποιος ή τι είναι το “White House” και η “White Porscha”, αντέτεινε ότι δεν ρώτησε ποτέ και δεν ξέρει.

Όταν ο πρόεδρος της Επιτροπής ρώτησε τον μάρτυρα «τι εννοεί ο Καλογρίτσας όταν έλεγε ότι έχει εντολή από ανώτατα κυβερνητικά στελέχη;», ο Κυριάκος Τόμπρας απάντησε: «τα αρχ@δι@ του Καράμπελα».