• 14 Ιουνίου, 2021

Προανακριτική: Σάλος με σεξιστικό σχόλιο κατά Τζάκρη από τον πρόεδρο της επιτροπής

 Προανακριτική: Σάλος με σεξιστικό σχόλιο κατά Τζάκρη από τον πρόεδρο της επιτροπής

Ένταση προκλήθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή που ερευνά τις τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά όχι τον μάρτυρα Χρήστο Καλογρίτσα που βρισκόταν στην αίθουσα, αλλά τον πρόεδρο και βουλευτή της Ν.Δ. Σταύρο Κελέτση και την συνάδελφό του από τον ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Τζάκρη διέκοπτε συνεχώς με επεξηγηματικές ερωτήσεις τον μάρτυρα προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου που φέρεται να της είπε κάποια στιγμή ότι «εδώ δεν είναι κομμωτήριο!».

Αμέσως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αντέδρασαν, κάνοντας λόγο για αήθη σεξιστική επίθεση ζητώντας του να ανακαλέσει τη φράση, κάτι που ο κ. Κελέτσης έπραξε, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι.

Βουλευτές αναφέρουν ότι η κ. Τζάκρη είχε έναν διάλογο με τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα και πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, όταν συναντήθηκαν στον διάδρομο του Κοινοβουλίου.

«Σας βλέπουμε καλά στην υγεία σας, χαιρόμαστε πολύ» φέρεται να του είπε η βουλευτής, καθώς ο μεγαλοεργολάβος τις προηγούμενες ημέρες αισθανόταν αδιαθεσία και του είχε ανέβει το ζάχαρο. Εκείνος της απάντησε με νόημα πως «δεν νομίζω ότι θα χαίρεστε για πολύ», εννοώντας πως όσα θα πει στην κατάθεσή του, δεν θα ικανοποιούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.