• 23 Ιουνίου, 2021

Προανακριτική: Καταιγισμός ερωτήσεων, ασαφείς απαντήσεις Καλογρίτσα – “Είναι ιδιόχειρο το σημείωμα Παππά; – Φαντάζομαι sms”

 Προανακριτική: Καταιγισμός ερωτήσεων, ασαφείς απαντήσεις Καλογρίτσα – “Είναι ιδιόχειρο το σημείωμα Παππά; – Φαντάζομαι sms”

Ο Χρήστος Καλογρίτσας συνεχίζει την κατάθεση του στην προανακριτική για τον Χρήστο Παππά, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις επικαλείται ασθενή μνήμη δίνοντας όχι ξεκάθαρες απαντήσεις σε ερωτήσεις των βουλευτών. Μεταξύ άλλων κατέθεσε πως «φαντάζεται», πως «σαν να του ήρθε χθες στον ύπνο του» και πως «σαν να θυμάται», πως υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν τις επαφές του με τον Νίκο Παππά για τη δημιουργία καναλιού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με μια ερώτηση που του έκανε ο βουλευτής και εισηγητής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, επί της ουσίας, κατέρριψε το αφήγημα περί δωροδοκίας. Ο βουλευτής ρώτησε τον Χρήστο Καλογρίτσα εάν πήγε στον Βαγγέλη Μαρινάκη με εντολή του Νίκου Παππά.

  • Χρ. Καλογρίτσας: Εγώ ήρθα εδώ να πω για την εικονικότητα της σύμβασης. Εγώ από αυτή τη διαδικασία δεν θα πληρώσω, θα βγάλω λεφτά.
  • Θαν. Πλεύρης: Και να είναι εικονική η σύμβαση θα πρέπει να πληρώσει ο Καλογρίτσας

Ο εργολάβος δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων χωρίς να μπορεί να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις. Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την κατάθεσή του.

  • Χρ. Καλογρίτσας: Έχω έγγραφα που δείχνουν ότι ο Νίκος Παππάς προσδιορίζει τα ποσοστά που θα έχουν οι δύο πλευρές στο κανάλι.
  • Στ. Κελέτσης (πρόεδρος Προανακριτικής): Είναι ιδιόχειρο το σημείωμα του Παππά;
  • Χρ. Καλογρίτσας: Φαντάζομαι ότι είναι sms
  • Θεοδώρα Τζάκρη (εισηγήτρια ΣΥΡΙΖΑ): Εμείς κύριε Καλογρίτσα δεν φανταζόμαστε ότι έχουμε, έχουμε έγγραφα βέβαιης χρονολογίας και ανύποπτου χρόνου που έρχονται σε αντίθεση με αυτά που λέτε ότι ήσασταν μπροστινός. Έγγραφα που αποδεικνύουν την συμμετοχή της εταιρείας του γιους σας ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ και για όσα αντίθετα λέτε θέλω να σας υπενθυμίσω ότι ελέγχεστε και ποινικά
  • Χρ.Καλογρίτσας: Για τα 8εκ λέτε κυρία Τζάκρη; Θα σας απαντήσω…

Η βουλευτής και εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική αναφέρθηκε στο αποκαλυπτικό έγγραφο που δημοσίευσε το avgi.gr, το οποίο καταρρίπτει το αφήγημα Καλογρίτσα περί «μπροστινού».

Πρόκειται για υπεύθυνη δήλωση του γιου του, Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα προς τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, στην οποία αναφέρει πως τα χρήματα για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας που θα συμμετείχε στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες θα καλυφθούν εξ’ ολοκλήρου από το ήδη εισπραχθέν τίμημα από πωλήσεις δικών του μετοχών.

Η δήλωση έχει ημερομηνία 4/7/2016. Ενάμισι μήνα πριν συναντηθεί ο Χρήστος Καλογρίτσας με τους Χούρι, δύο μήνες πριν τον διαγωνισμό. Ένα ακόμα τεκμήριο που καταρρίπτει τα περί «μπροστινού».