• 21 Ιουνίου, 2021

Προανακριτική: “Φωτιές” άναψε η κατάθεση Καλογρίτσα – Παραποίηση καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ – Αποκαλυπτικό έγγραφο του γιου του

 Προανακριτική: “Φωτιές” άναψε η κατάθεση Καλογρίτσα – Παραποίηση καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ – Αποκαλυπτικό έγγραφο του γιου του

Άναψαν για τα καλά τα… πολιτικά αίματα μετά την κατάθεση στην προανακριτική του Χρήστου Καλογρίτσα. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει παραποίηση των πρακτικών ενώ ένα έγγραφο που φέρει την υπογραφή του γιου του Γιάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα δημιουργεί νέα δεδομένα.

Καταρχάς αίτημα για να ακούσει δια του συνηγόρου του την πλήρη μαγνητοφώνηση των πρακτικών της χθεσινής εξέτασης του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή, ο Νίκος Παππάς, προκαλώντας ένταση μεταξύ των μελών της Επιτροπής.

Η ΝΔ καταγγέλλει μάλιστα παρελκυστικό παιχνίδι καθυστερήσεων των εργασιών και της εξέτασης Καλογρίτσα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Παππάς, μέσω του δικηγόρου του, κατήγγειλε, πως έχουν αφαιρεθεί από τα πρακτικά ουσιώδεις δηλώσεις του Χρήστου Καλογρίτσα, ανάμεσά τους η ανάκληση του προηγούμενου ισχυρισμού του περί ύπαρξης sms.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ζητά να διορθωθούν και συμπληρωθούν τα πρακτικά, καθώς και να ακούσει την απομαγνητοφώνηση της χθεσινής συνεδρίασης.

Ο κ. Παππάς ζητάει να ακούσει τη μαγνητοφώνηση της επίμαχης εξέτασης, δηλώνοντας πώς αν διαπιστωθεί ο ισχυρισμός του για απαλοιφή κρίσιμων δηλώσεων του μάρτυρα, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να υποβάλλει μήνυση κατά του Προέδρου της Επιτροπής για παραποίηση των πρακτικών. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ενδεχόμενη απόρριψη του αιτήματός του, συνιστά παραβίαση της αρχής της δίκαιης δίκης και καθιστά άκυρη τη διαδικασία.

Το έγγραφο του γιου του Καλογρίτσα

Εν τω μεταξύ το avgi.gr δημοσιεύει έγγραφο που φέρει την υπογραφή του γιου του Χρήστου Καλογρίτσα, Γιάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα. Το έγγραφο σύμφωνα με το σάιτ διαψεύδει τους ισχυρισμούς του εργολάβου πατέρα του ότι ήταν «μπροστινός» του ΣΥΡΙΖΑ για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας και για τα περί 3 εκατομμυρίων ευρώ από τον Χούρι για την είσοδό του στην τηλεοπτική αγορά.

  • Πρόκειται για υπεύθυνη δήλωση του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, με την οποία διαβεβαιώνει ότι τα 8 εκατ. που έβαλε στο διαγωνισμό είναι δικά του και άρα δεν είναι «μπροστινός» κανενός όπως υποστηρίζει ο πατέρας του κατόπιν εορτής.

Στην υπεύθυνη δήλωση ο γιος του Χρήστου Καλογρίτσα, βεβαιώνει ότι τόσο ο ίδιος όσο και η υπό σύσταση εταιρεία του δεν έχουν λάβει δάνεια από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής που να αφορά την προς αδειοδότηση δραστηριότητα, δηλαδή, την απόκτηση άδειας για τηλεοπτικό σταθμό.

Χθες Δευτέρα δημοσιεύτηκε εγγυητική επιστολή της τράπεζας Αττικής ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ του Γιάννη Καλογρίτσα. Εξέλιξη άκρως σημαντική αφού ο εργολάβος έχει υποστηρίξει ότι από την εταιρεία Χούρι πήρε 3 εκατομμύρια ευρώ για να κάνει τηλεοπτικό σταθμό για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από τα επίσημα στοιχεία της τράπεζας πιστοποιείται πως ο γιος του διέθετε οκτώ εκατ. ευρώ, ήδη, από την 1η Ιουλίου 2016, δηλαδή, δυο μήνες πριν από την διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.