• 23 Ιουνίου, 2021

Πρεμιέρα στα σχολεία με προβλήματα στα self tests – Είσοδος μόνο με σχολική κάρτα (έντυπο)

 Πρεμιέρα στα σχολεία με προβλήματα στα self tests – Είσοδος μόνο με σχολική κάρτα (έντυπο)

Με πολλά προβλήματα η πρεμιέρα στις υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης καθώς η πλατφόρμα για τη δήλωση των self test (self-testing.gov.gr) ήταν εκτός λειτουργίας για πολλές ώρες λόγω της υψηλής επισκεψιμότητας με αποτέλεσμα οι δηλώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών να μην ξεπερνούν το 1/4 του συνόλου.

Παράλληλα πολλοί μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν self test το Σαββατοκύριακο και έτσι θα πρέπει να τα προμηθευτούν από σήμερα έως την Τετάρτη. Φυσικά όποιος μαθητής ή εκπαιδευτικός δεν έχει εκτυπώσει την “σχολική κάρτα” με τη δήλωση των self test δεν θα μπορεί να μπει στο σχολείο.

Ωστόσο όσοι γονείς δεν πήραν το δωρεάν self test γιατί δεν πρόλαβαν και αγόρασαν, πρέπει να εκτυπώσουν σχολική κάρτα για COVID-19 για να δηλώσουν το αποτέλεσμα. 

Σύμφωνα με την ΚΥΑ τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό πρέπει να προσέρχονται στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test). Το τεστ διενεργείται πριν την έναρξη των μαθημάτων Δευτέρας και Πέμπτη, έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Τα self tests διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία μαζί με ενημερωτικό υλικό, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον Προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος είναι υποχρεωτικός και για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί.

  • Από σήμερα επαναλειτουργούν, επίσης δια ζώσης, τα τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών, που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών, καθώς και οι πρακτικές ασκήσεις φοιτητών που είναι στο τελευταίο έτος ή επί πτυχίω. 

Ακόμα, μπορούν να ξεκινήσουν προπονήσεις όσες κατηγορίες και αθλήματα ομαδικά ή ατομικά έχουν διοργανώσεις από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών (παίδων-εφήβων-νέων) που έχουν μοριοδοτούμενα για τα ΑΕΙ πρωταθλήματα.