• 26 Νοεμβρίου, 2020

Πολυτεχνείο: Βία κατά βουλευτών καταγγέλλει ο Δ. Κουτσούμπας (vid & εικόνες)

 Πολυτεχνείο: Βία κατά βουλευτών καταγγέλλει ο Δ. Κουτσούμπας (vid & εικόνες)

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ λίγα λεπτά αργότερα, οι προσαχθέντες απομονώθηκαν μπροστά από μια βιτρίνα καταστήματος με ισχυρό αστυνομικό κλοιό. Μάλιστα, πλησίασε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, λέγοντας ότι άτομα έχουν χτυπηθεί και κρατούνται για 15 λεπτά χωρίς λόγο.

Πριν λίγο έγινε γνωστό πως η αστυνομία κινητοποίησε τρεις αύρες και κάνει ρίψεις νερού κατά των διαδηλωτών, ενώ το ΚΚΕ καταγγέλλει πως χτυπήθηκαν μέλη και βουλευτές του.

Η κατάσταση είναι έκκρυθμη εξαιτίας της αδικαιολόγητης αστυνομικής βίας μετά από μια ειρηνική διαδήλωση των μελών του ΚΚΕ στην οποία τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ μετέδωσε ότι ένας εκ των προσαχθέντων είχε τραύμα στο κεφάλι, ενώ λίγο αργότερα σε live σύνδεση μεταδόθηκε η μεταφορά των προσαχθέντων, με κάποιους να μεταφέρονται σηκωτοί. Ανέφερε επίσης ότι ο Γραμματέας του ΚΚΕ κατήγγειλε πως αστυνομικοί έσκισαν το πουκάμισο του κ. Παφίλη.

Ηνέα επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων κατά των διαδηλωτών του ΚΚΕ έγινε όταν ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε με τον επικεφαλής και του ζήτησε να αποχωρήσουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ. Ο επικεφαλής του απάντησε πως υπάρχουν δυο επιλογές. Ή να διαλυθεί η συγκέντρωση ή να τη διαλύσει η αστυνομία. Όπως και έγινε μετά από δυο λεπτά με βροχή από χημικά και κρότου λάμψης.

Έντονο διαπληκτισμό με αστυνομικούς είχε ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τον οποίο απώθησαν βιαίως.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΕΙΚΟΝΑ LIVE

https://www.facebook.com/HOTDOCMAG/videos/310603969925136/

Τουλάχιστον 5 προσαγωγές μελών του ΚΚΕ από αστυνομικές δυνάμεις έγιναν στην Πανεπιστημίου. Στο σημείο βρίσκεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Θανάσης Παφίλης και ζητούν να απελευθερωθούν οι πέντε που έχουν προσαχθεί.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στις διαπραγματεύσεις με την αστυνομία κατήγγειλε οτι οι διαδηλωτές δεν παραβίασαν τα μέτρα των αποστάσεων, σε αντίθεση με τους αστυνομικούς που έπεσαν πάνω στους διαδηλωτές. Ο γγ του ΚΚΕ ζήτησε την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων και την απελευθέρωση των διαδηλωτών.

Εικόνα

Περισσότερα σε λίγο