“Πολύ σοβαρό επεισόδιο καύσωνα” – Προειδοποίηση Αρναούτογλου και για ξαφνική πτώση θερμοκρασίας (vid)

 “Πολύ σοβαρό επεισόδιο καύσωνα” – Προειδοποίηση Αρναούτογλου και για ξαφνική πτώση θερμοκρασίας (vid)

Για ένα πρώιμο «πολύ σοβαρό επεισόδιο καύσωνα, Μάη μήνα» σε ένα μεγάλο τμήμα της Ευρώπης προειδοποιεί με ανάρτησή του ο έμπειρος προγνώστης καιρού, Σάκης Αρναούτογλου, με ανάρτησή του στο Facebook.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου από τον καύσωνα θα επηρεαστεί ένα μεγάλο τμήμα της νοτιοδυτικής Ευρώπης με υψηλές θερμοκρασίες πάνω από τον μέσο όρο.

«Σε ορισμένα τμήματα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας θα σημειωθούν και αρκετά 40άρια ενώ η τρέχουσα πρόβλεψη για τη Σεβίλλη αυτό το Σαββατοκύριακο είναι για 42- 43C!!!» σημειώνει ο Σάκης Αρναούτογλου ξεκαθαρίζοντας ότι από το κύμα καύσωνα δεν θα επηρεαστεί η Ελλάδα.

Στην πρόγνωσή του για τον καιρό της Τρίτης ο Σάκης Αρναούτογλου έκανε λόγο για αστάθειες καθώς το πρωί θα έχουμε μόνο ηλιοφάνεια αλλά και ομίχλες στα δυτικά της χώρας, στην ανατολική Κρήτη και τις νότιες Κυκλάδες. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα αλλάξει σε βόρεια Ελλάδα, στη Θεσσαλία, στην Ήπειρο, αλλά και στα ορεινά της Πελοποννήσου με βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Το βράδυ ο καιρός θα ηρεμήσει και η ξαστεριά θα είναι σχεδόν παντού.

Οι θερμοκρασίες την Τετάρτη αναμένονται στους 31-32 βαθμούς και την Πέμπτη θα έχουμε πτώση, με το υδράργυρο να δείχνει από 21 έως 24 βαθμούς. Την Παρασκευή 22 βαθμούς έως 26 αλλά στα νησιά 17 βαθμούς.

Παναγιώτης Δρίβας