• 13 Απριλίου, 2021

“Πόλεμος” στην Βουλή για την προανακριτική – Άγρια κόντρα Πολάκη-Πλεύρη για δωσίλογους και… χοίρους (vid)

 “Πόλεμος” στην Βουλή για την προανακριτική – Άγρια κόντρα Πολάκη-Πλεύρη για δωσίλογους και… χοίρους (vid)

Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2015 και 2016, έπειτα από πρόταση 30 βουλευτών της ΝΔ.

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 7 το βράδυ, οπότε και θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία, με δυνατότητα των βουλευτών και στείλουν επιστολική ψήφο. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί τα μεσάνυχτα.
Το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης στη Βουλή ανέβηκε στα ύψη όταν πήρε τον λόγο ο Παύλος Πολάκης.

Πολάκης: Παράταξη του δοσιλογισμού η ΝΔ

Αφορμή αποτέλεσε αποστροφή του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, κατά την τοποθέτησή του χαρακτήρισε τη ΝΔ ως παράταξη δοσιλογισμού και μαυραγοριτισμού.
“Φανάρι στη διαδικασία δεν θα σας κρατήσουμε και να ξέρετε ότι τίποτα απ’ όσα κάνετε δεν θα ξεχαστεί!”, είπε ο κ. Πολάκης.

“Θα αναζητηθούν ευθύνες όταν έρθει η ώρα. Δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό μια αντιδήμαροχς στη Καρδίτσα να ντανιάζει το σπίτι της, τις κονσέρβες, τα γάλατα και τα μακαρόνια για τους πλημυροπαθείς… Τολμάτε εσείς η παράταξη δοσιλογισμού και μαυραγοριτισμού να μιλάτε για διαφθροά και διαπλοκή” είπε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πλεύρης: Χοίρος και λέοντας

Η τοποθέτηση Πολάκη προκάλεσε την αντίδραση του Θάνου Πλεύρη, ο οποίος ανέφερε ότι τον κ. Πολάκη τον αντιμετωπίζουμε όπως ιστορικά αναφέρεται στο μύθο του Αισώπου.

Από τον κ. Πολάκη δεν περιμένω να ανακαλέσει που προσέβαλε την παράταξη και όσους την ψηφίζουν. Τον κ. Πολάκη τον αντιμετωπίζουμε όπως στο παράδειγμα του Αισώπου με τον χοίρο και το λέοντα. Δεν ασχολούμαστε με τις ύβρεις Πολάκη. Πρέπει όμως να τοποθετηθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν η έκφραση του κ. Πολάκη ότι η ΝΔ είναι παράταξη δοσιλογισμού εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Να μάθετε εσείς του 3% που πήρατε μια φορά ποσοστό που παίρνει η ΝΔ στις κακές της στιγμές. Είστε η παράταξη που με την άθλια διακυβέρνησή της, έβλαψε περισσότερο τη δημοκρατία και τον τόπο στα 4 χρόνια».

“Χάρισμά σας ο Καραμανλής και ο Ραγκούσης”

Μετά την ομιλία του Παύλου Πολάκη στη Βουλή, ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου, ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού. “Δεν πρόκειται να απαντήσω στον κ. Πολάκη, ο οποίος τα πρώτα δευτερόλεπτα που ανέβηκε πάνω είπε ότι ο υπεύθυνος για τον εκτροχιασμό της χώρας δεν είναι ο βίος και η πολιτεία της κυβέρνησης 2004-2009, αλλά η κυβέρνηση του 2010, στης οποίας τα χέρια “έσκασε” η κρίση. Την ίδια ώρα, που κάθεται με τον πρώτη τη τάξη υπουργό της κυβέρνησης στα ίδια έδρανα. Χάρισμά σας, χάρισμά σας και ο Καραμανλής, χάρισμά σας και ο Ραγκούσης. Άντε από εκεί! Άντε από εκεί!” ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Ιδιαίτερα οξύς στην τοποθέτησή του ήταν ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος.

  • «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται σε πανικό, για άλλη μία φορά απούσα, σε μία κίνηση “κενού συμβολισμού” καθώς στην πραγματικότητα ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του είναι ανάμεσά μας, στην κατασκευή αυτής της συκοφαντίας απέναντι στον βουλευτή και πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκου Παππά. Εκεί που είναι πραγματικά απούσα, είναι στην διαχείριση της πανδημίας, που σαρώνει και θερίζει, με θλιβερά ρεκόρ καθημερινά. Mε την Ελλάδα πρώτη σε ρυθμό αύξησης κρουσμάτων και νεκρών τις τελευταίες δύο εβδομάδες. 40η ανάμεσα σε 53 χώρες για την διαχείριση του κορωνοϊού, σύμφωνα με την λίστα του Bloomberg. Με θλιβερό ρεκόρ διασωληνωμένων σήμερα. Καθημερινά δεκάδες συμπολίτες μας χάνουν την ζωή τους έξω από ΜΕΘ, με τα ποσοστά νεκρών εκτός ΜΕΘ θα αγγίζουν ακόμα και το 80%. Για να μην μιλήσουμε για την οικονομία. Ή για τους δημοκρατικούς θεσμούς, που βρίσκονται σε συνθήκη βαθύτατης κρίσης. Σε αυτό το κλίμα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κάνει τα πάντα για να αποδράσει, να αλλάξει την ατζέντα, να οξύνει την πολιτική αντιπαράθεση. Εδώ και μήνες ο κ. Μητσοτάκης είτε με την σημερινή “επιχείρηση” είτε με όξυνση σε επίπεδο κοινωνίας (όπως στη Νέα Σμύρνη) επιχειρεί με την στρατηγική της έντασης να αποδράσει από το αδιέξοδο το οποίο ο ίδιος δημιούργησε. Σε αυτή την στρατηγική εντάσσεται και η σημερινή “πρωτοβουλία” του κ. Μητσοτάκη. Είναι ο πρώτος λόγος για την σημερινή φάρσα που σύρετε το Κοινοβούλιο για άλλη μία φορά. Έχει προηγηθεί η προηγούμενη φάρσα, της υπόθεσης Παπαγγελόπουλου», είπε ο κ. Τζανακόπουλος.