• 7 Μαΐου, 2021

Πολάκης: “Η Αριστερά θα ξανακυβερνήσει και θα είναι ντάλα μεσημέρι”

 Πολάκης: “Η Αριστερά θα ξανακυβερνήσει και θα είναι ντάλα μεσημέρι”

Δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση άσκησε από το βήμα της Βουλής ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος επιτέθηκε και στον νέο υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη.

Στην έναρξη της ομιλίας του στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΑΣΕΠο κ. Πολάκης υποστήριξε: «Καλή λευτεριά από την πανδημία και από αυτή την κυβέρνηση που ήρθε ως κυβέρνηση των αρίστων και θα φύγει ως κυβέρνηση των ακρίδων» για να πει απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα πως «όσα μέτρα και να πάρετε η Αριστερά θα ξανακυβερνήσει και θα είναι και ντάλα μεσημέρι».

Σύψας: “Δεν πρέπει να είμαστε ανέμελοι, δεν αποκλείεται τα σχολεία να ξανακλείσουν”

Στη συνέχεια ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση τοποθέτησε τον κ. Μάκη Βορίδη στο υπουργείο Εσωτερικών ώστε να οργανώσει εθνικές εκλογές και να κινητοποιήσει τα ακροδεξιά αντανακλαστικά των Ελλήνων ομογενών που για πρώτη φορά θα μετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στον κ. Βορίδη, ο Παύλος είπε χαρακτηριστικά: «Εσείς μπήκατε υπουργός Εσωτερικών για να ετοιμάσετε τις επόμενες εκλογές, με τη φιλοδοξία ότι κινητοποιώντας τα εθνικιστικά-ακροδεξιά δίκτυα της ομογένειας θα μπορέσετε να επιτύχετε διαφορά επιστολικών ψήφων, που θα επιτρέψει είτε την οριακή σας νίκη είτε την όχι συντριπτική σας ήττα».

Απαντώντας ο κ. Βορίδης σημείωσε πως η ψήφος των αποδήμων είναι δεδομένη και πως έχει πάρει σχετική απόφαση η ελληνική βουλή. «Δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ οι απόδημοι είπε ο Πολάκης. Και επειδή δεν ψηφίζουν ήρθε ο Βορίδης να οργανώσει τη ψηφοφορία και να κερδίσει τις εκλογές. Εκλογές δεν κερδίζετε γιατί δεν σας θέλει ο κόσμος».