• 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Ποιες παρενέργειες προκαλεί η τρίτη δόση εμβολίου – Νέα έρευνα

 Ποιες παρενέργειες προκαλεί η τρίτη δόση εμβολίου – Νέα έρευνα

Πάνω από 2,9 εκατομμύρια Ισραηλινοί έχουν ήδη λάβει την τρίτη δόση εμβολίου και η Maccabi Health Services δημοσίευσε έρευνα για τις παρενέργειες.

Οι μισοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι οι παρενέργειες ήταν χειρότερες στην τρίτη δόση απ’ ότι στη δεύτερη και οι άλλοι μισοί ότι ήταν οι ίδιες ή όχι τόσο σοβαρές.

Το 57% μίλησε για κόπωση και αδυναμία, το 36% για πονοκέφαλο, το 26% για μυϊκό πόνο, το 19% για πρήξιμο στους λεμφικούς αδένες, 18% για πυρετό έως 38 βαθμούς και 9% για μεγαλύτερο πυρετό. Το 27% είπε ότι δεν είχε παρενέργειες.

Το παρασκήνιο της συνάντησης Τσίπρα-Πρετεντέρη- Ποιος την ζήτησε- Ποιες εμφανίσεις και σε ποια ΜΜΕ σχεδιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Η συντριπτική πλειοψηφία των εμβολιασμένων (87%) αναφέρθηκε σε πόνο στο σημείο της ένεσης και 18% για πρήξιμο, ενώ 6% έκανε λόγο για «κοκκίνισμα». Το 9% δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα στο σημείο της ένεσης.

Σύμφωνα με την έρευνα το 43% δήλωσε ότι οι παρενέργειες έφυγαν το πρώτο 24ωρο, το 41% ότι χρειάστηκαν 2-3 ημέρες και το 17% ότι κράτησαν περισσότερο.

Το 96% όσων έκαναν τρίτη δόση δήλωσαν ότι δεν χρειάστηκαν καμία ιατρική βοήθεια ή συμβουλή για να αντιμετωπίσουν τις παρενέργειες.

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.