“Πληρότητα 100% στις ΜΕΘ τον Μάρτιο” – Εκτιμήσεις Σαρηγιάννη για εκθετική πορεία της πανδημίας

 “Πληρότητα 100% στις ΜΕΘ τον Μάρτιο” – Εκτιμήσεις Σαρηγιάννη για εκθετική πορεία της πανδημίας

Σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης η πορεία της πανδημίας θα είναι αυξητική το επόμενο διάστημα. Μάλιστα εκτίμησε ότι είναι «αρκετά πιθανό» προς τα τέλη Μαρτίου να έχουν γεμίσει οι ΜΕΘ από ασθενείς με κοροναϊό.

«Τέλος Φεβρουαρίου οι καμπύλες δείχνουν 1.500 κρούσματα την ημέρα και μέχρι τέλος του Μαρτίου μπορεί να φτάσουμε τα 2.000 αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι θα γεμίζουν οι ΜΕΘ» είπε χαρακτηριστικά στο MEGA.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ολικού lockdown ο κ. Σαρηγιάννης απάντησε ότι «δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί εκτός αν η διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών είναι πολύ μεγάλη γιατί τα χθεσινά στοιχεία είναι ανησυχητικά».

«Για μένα αυτό είναι πιο ανησυχητικό και όχι ο απόλυτος αριθμός κρουσμάτων. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα αναλυτικά στοιχεία για τις μεταλλάξεις» πρόσθεσε ο καθηγητής του ΑΠΘ.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σαρηγιάννης ζήτησε για άλλη μια φορά να υπάρξει εφαρμογή του μέτρου της τηλεργασίας και αύξησή του στο 70%.

Παναγιώτης Δρίβας