• 11 Μαΐου, 2021

Στη ΓΑΔΑ ο Μένιος Φουρθιώτης – Έφοδος εισαγγελέα στο κανάλι “Έψιλον” και το σπίτι του

 Στη ΓΑΔΑ ο Μένιος Φουρθιώτης – Έφοδος εισαγγελέα στο κανάλι “Έψιλον” και το σπίτι του

Στη ΓΑΔΑ προσήχθη ο Μένιος Φουρθιώτης ενώ άλλες πληροφορίες μιλούν για σύλληψη του παρουσιαστή. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές εισαγγελέας με δύο αστυνομικούς επισκέφθηκαν το κανάλι του, Εψιλον στα Μελίσσια.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί ερεύνησαν το γραφείο του. Ο ίδιος δεν ήταν εκεί.

Επίσης πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του Φουρθιώτη στον Διόνυσο και έχει κατασχεθεί ηλεκτρονικός εξοπλισμός που θα μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να βρεθούν στοιχεία, που μπορεί να τον συνδέουν με τις καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η προσαγωγή (προσήχθησαν ακόμη δύο άτομα) φέρεται να έχει να κάνει με το περιστατικό της επίθεσης με καλάσνικοφ στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη και το περιστατικό με τους δύο ενόπλους που εντοπίστηκαν από αστυνομικούς στην Εκάλη και αφού πυροβόλησαν κατάφεραν να διαφύγουν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου έχει ξεκινήσει έρευνα με αντικείμενο την καταγγελία του δημοσιογράφου-εκδότη Κώστα Βαξεβάνη ότι απειλείται η ζωή του.

Η Εισαγγελέας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί του δημοσιογράφου και να εξακριβωθεί αν και από ποια πρόσωπα προκύπτει διάπραξη αδικημάτων . Η εντολή της κ. Παπαγεωργακοπούλου είναι να ερευνηθεί τυχόν διάπραξη του αδικήματος της πρόκλησης και προσφοράς σε τέλεση πλημμελήματος ή κακουργήματος και εφόσον προκύπτουν στοιχεία να εντοπιστούν οι υπαίτιοι.

Ο Κώστας Βαξεβάνης, λίγο μετά τη δημοσίευση της πληροφορίας περί σύλληψης του Μένιου Φουρθιώτη, με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε πως οι αρχές βρίσκονται κοντά και στη σύλληψη των δύο ατόμων που πυροβόλησαν τους αστυνομικούς στην Εκάλη και συμπλήρωσε:

«Έχουν δύο επιλογές: 1. Να ομολογήσουν πως τους έβαλε ο Φουρθιώτης να χτυπήσουν το σπίτι του και εμένα. 2. Να ομολογήσουν πως ευθύνονται μόνο για τους πυροβολισμούς στο Φουρθιώτη».