• 28 Οκτωβρίου, 2020

Πέτσας: Δεν υπάρχει σκέψη για απαγόρευση κυκλοφορίας – Τι είπε για το ενδεχόμενο γενικευμένης χρήσης μάσκας

 Πέτσας: Δεν υπάρχει σκέψη για απαγόρευση κυκλοφορίας – Τι είπε για το ενδεχόμενο γενικευμένης χρήσης μάσκας

“Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σχέδιο . Όπως είπα και πριν δεν εξετάζουμε κανένα πρόσθετο μέτρο” απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα.

Κοροναϊός: Διαγράμματα για την πορεία στην Ελλάδα – Η σύγκριση με τις άλλες χώρες

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως “τα στοιχεία του Σαββατοκύριακου ήταν σχετικά ενθαρρυντικά. Περιμένουμε και αυτές τις ημέρες να δούμε που έχουμε κάνει αρκετά τεστ με τις κινητές ομάδες σε γειτονιές της Αθήνας, όπως τον Άγιο Παντελεήμονα, προκειμένου να δούμε το επιδημιολογικό φορτίο. Επίσης θετικό στοιχείο είναι ότι ο δείκτης θετικότητας που παραμένει σε ελεγχόμενα επίπεδα, πολύ χαμηλότερα από άλλες ευρωπαϊκές χωρες. Αυτά όλα εκτιμώνται θετικά, αναμένουμε να ακούσουμε από τους ειδικούς ποια είναι η προβολή τους για τις επόμενες ημέρες. Οποιαδήποτε αποτίμησε της κατάστασης αυτή την εβδομάδα αφορά σε μέτρα που ελήφθησαν πριν από 10-15 μέρες. Αν συνεχίσουμε έτσι δεν χρειάζεται κάποια λήψη νέων μέτρων. Για αυτό έχει μεγάλη σημασία να εφαρμόζουμε τα μέτρα”.

Ερωτηθείς εάν εξετάζεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, είπε: “Σε πολλές περιπτώσεις οι ειδικοί έχουν προτείνει διάφορα μέτρα τα οποία μπορεί να είναι στην εργαλειοθήκη και να επιλεγούν αν χειροτερεύσει η κατάσταση. Αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται όμως κάποιο τέτοιο μέτρο”.