• 3 Δεκεμβρίου, 2020

Πετρετζίκης στον Άδωνι: “Οι ρυθμίσεις για την εστίαση είναι όλες δάνεια”

 Πετρετζίκης στον Άδωνι: “Οι ρυθμίσεις για την εστίαση είναι όλες δάνεια”

Ο γνωστός σεφ Άκης Πετρετζίκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη, αναφέρθηκε στα όσα συμβαίνουν στην εστίαση.

Ο γνωστός σεφ τόνισε χαρακτηριστικά ότι είναι αναγκαίο για τη βιωσιμότητα των καταστημάτων εστίασης, το κράτος να πληρώσει το Δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους, ενώ επεσήμανε ότι με ευθύνη της κυβέρνησης οι επιχειρηματίες δεν γνωρίζουν το ακριβές ποσό που πρόκειται να λάβουν από την επιστρεπτέα προκαταβολή.

«Κανείς δεν ξέρει τον αλγόριθμο της επιστρεπτέας προκαταβολής. Δεν ξέρουμε αν συμφέρει να κλείσουμε το μαγαζί ή όχι», επεσήμανε ο Α. Πετρετζίκης απευθυνόμενος στον Άδ. Γεωργιάδη καταγγέλλοντας ότι οι καινούριες επιχειρήσεις (όσες άνοιξαν το 2020) είναι σαν να μην υπάρχουν για την κυβέρνηση.

Παράλληλα, ο Άκης Πετρετζίκης κόντρα στο κυβερνητικό αφήγημα ότι και στην εστίαση είναι όλα καλώς καμωμένα, τόνισε ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή είναι δάνειο, «είναι χρήματα που θα κληθούμε να δώσουμε πίσω. Οι ρυθμίσεις είναι όλες δάνεια. Μπορεί να φαίνεται μια επιχείρηση ότι βγαίνει αλλά από το καινούργιο έτος θα ζητηθούν όλα τα χρήματα πίσω. Θα έχουμε να πληρώσουμε δόσεις δανείων παντού. Δάνεια που ήρθαν με το ζόρι», σημείωσε ο ίδιος.