• 28 Νοεμβρίου, 2021

Πέραμα – Μπαλάσκας:Αν δόθηκε εντολή να σταματήσει η καταδίωξη ήταν 101% λάθος

 Πέραμα – Μπαλάσκας:Αν δόθηκε εντολή να σταματήσει η καταδίωξη ήταν 101% λάθος

«Εκείνη τη στιγμή έχουν όλοι διαπιστώσει βάσει της εκπαίδευσής τους, ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος και ανταποκρίνονται στον κίνδυνο», απάντησε ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας στην ερώτηση αν έδρασαν σωστά στο Πέραμα.

Σχετικά με την εντολή να σταματήσει η καταδίωξη, ο συνδικαλιστής αστυνομικός είπε ότι «εάν όντως δόθηκε, ήταν 101% λάθος κατά την άποψη των μάχιμων αστυνομικών» και πως αναμένει τα πορίσματα της πενθήμερης έρευνας που έχει διαταχθεί. Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι εάν πούμε ότι πρέπει να σταματήσουν οι καταδιώξεις, είναι σαν να λέμε στους αστυνομικούς «αφήστε τους να φύγουν».

Λέκκας, Παπαδόπουλος, Χουλιάρας: Τρεις ειδικοί αναλύουν το φαινόμενο των δύο σεισμών στον αστικό ιστό της Αττικής, που προκαλούν ανησυχία (vid)

Ο Σταύρος Μπαλάσκας εξέφρασε την ενόχλησή του για την κράτηση των αστυνομικών και πρόσθεσε πως δεν είναι ύποπτοι φυγής. «Πήγαν στη δουλειά τους και ενώ είχαν πει για παράδειγμα ότι θα πάρουν το παιδί από το σχολείο, αυτό δεν έγινε ποτέ. Δεν πρόκειται να πάνε στη Νιγηρία. Δεν είναι ύποπτοι φυγής», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στις αντιδράσεις των Ρομά για τον θάνατο του 20χρονου στο Πέραμα ο συνδικαλιστής αστυνομικός είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ότι οι συνάδελφοί του δεν μπορούσαν να γνωρίζουν ποιος βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο.

«Οι συνάδελφοί μου όταν πυροβόλησαν για να γλιτώσουν -επαναλαμβάνω τον όγκο του αυτοκινήτου, δεν ήξεραν ποιοι επέβαιναν μέσα. Οι Ρομά τώρα εξεγείρονται διότι ένα 20χρονο παιδί, ένας από τη φυλή τους θανατώθηκε. Είναι πολύ οδυνηρό, αλλά θα υπήρχε θέμα αν ήξεραν οι αστυνομικοί ότι εκεί που πυροβολούνε ενδεχομένως να υπάρχει Ρομά. Δεν το ήξεραν», σημείωσε χαρακτηριστικά.