Πάτρα: Θέμα ωρών οι νέες συλλήψεις για το θάνατο των τριών κοριτσιών – Η προειδοποίηση για την Πισπιρίγκου

 Πάτρα: Θέμα ωρών οι νέες συλλήψεις για το θάνατο των τριών κοριτσιών – Η προειδοποίηση για την Πισπιρίγκου

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, μετά τους ισχυρισμούς του δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι η κεταμίνη που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα, δόθηκε στο Ωνάσειο, με το νοσοκομείο να διαψεύδει ρητά τον εν λόγω ισχυρισμό. Την ίδια ώρα, νέες αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, υπήρξε επικοινωνία-προειδοποίηση από το ιατρικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών προς το νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» για την συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται πως τόσο οι γιατροί όσο και οι νοσηλευτές από το νοσοκομείο του Ρίο είχαν υποψιαστεί την 33χρονη και γι΄αυτό είχαν ενημερώσει τους συναδέλφους τους στο νοσοκομείο Παίδων σχετικά με τα περίεργα επεισόδια που είχε εμφανίσει η 9χρονη Τζωρτζίνα.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι γιατροί του νοσοκομείου από το νοσοκομείο της Πάτρας είχαν ζητήσει την επιτήρηση της 33χρονης μητέρας, καθώς πολλές ήταν οι κινήσεις της που είχαν προκαλέσει τις υποψίες τους. Υπενθυμίζεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε ζητήσει να νοσηλευτεί η Τζωρτζίνα σε μονόκλινο δωμάτιο, με το παιδί να παρουσιάζει περίεργα επεισόδια όταν βρισκόταν υπό την επιτήρηση της μητέρας της.

Ωστόσο, φαίνεται πως τελικά δεν υπήρξε επιτήρηση της Τζωρτζίνας, με τους γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων να υποστηρίζουν, σύμφωνα πάντα με όσα επικαλείται το Mega, πως δεν ήταν δυνατόν να τοποθετήσουν φρουρούς στο δωμάτιο ή να υπάρχει συνεχόμενη παρουσία γιατρών και νοσηλευτών στο δωμάτιο που βρισκόταν η Τζωρτζίνα.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών που φρόντισαν τη μικρή Τζωρτζίνα κατά τη νοσηλεία της. Ως ένα παιδί χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας χαρακτήρισαν την 9χρονη οι γιατροί που κλήθηκαν να την εξετάσουν λίγα 24ωρα πριν υποστεί ξαφνικά ανακοπή.

Μάλιστα, στην κατάθεσή του στην 18η τακτική ανακρίτρια που ερευνά την υπόθεση της Πάτρας, ο επικεφαλής αναισθησιολόγος του Καραμανδάνειου νοσοκομείου Πατρών, Ιωάννης Χασαπόπουλος, περιέγραψε τα 55 λεπτά της ανάνηψης της Τζωρτζίνας το απόγευμα της 11ης Απριλίου 2021.

«Αν δεν το είχαμε σώσει τότε το παιδί, σήμερα δεν θα είχαμε όλες αυτές τις εξελίξεις. Θα επρόκειτο για έναν ακόμη αιφνίδιο θάνατο», είπε χαρακτηρίζοντας «ορισμό της τραγωδίας» την απώλεια των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

«Την ώρα της ανάνηψης δεν κοιτάζουμε ούτε ποιος είναι μπροστά ούτε πίσω. Σημασία για εμάς έχει μόνο η αναζωογόνηση του παιδιού κι όταν καταφέραμε να το επαναφέρουμε τα συναισθήματά μας ήταν συγκλονιστικά», τόνισε ο Ιωάννης Χασαπόπουλος.

Όσο για τη συμπεριφορά της μάνας και του πατέρα, ο κ. Χασαπόπουλος σημείωσε μόνο ότι ο Μάνος Δασκαλάκης ήταν ψύχραιμος και η Ρούλα Πισπιρίγκου αμίλητη, χωρίς ωστόσο -παρά τις επίμονες ερωτήσεις- να προχωρήσει σε λεπτομέρειες.

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου για τον θάνατο της Ίριδας καθώς και για τη χορήγηση της κεταμίνης στην Τζωρτζίνα ενώ νοσηλευόταν στο Ωνάσειο.

Ο δικηγόρος Όθων Παπαδόπουλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με την ώρα θανάτου της έξι μηνών Ίριδας.

Ερωτηθείς από τον Νίκο Χατζηνικολάου για τις αναφορές της Ρούλας Πισπιρίγκου, ότι ο θάνατος του παιδιού επήλθε μεταξύ 08:00 – 09:00 το πρωί, ενώ επισήμως ο θάνατος επήλθε αρκετές ώρες αργότερα, γύρω στις 11:30, ο συνήγορος της προφυλακισμένης είπε πως «η εν λόγω πρωινή ώρα προκύπτει από την εντύπωση που ίσως αποκόμισε η ίδια».

Σε άλλο σημείο της συζήτησης απέδωσε την εκτίμηση της Ρούλας στη «σύγχυσή» της. «Η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν σε πλήρη σύγχυση εκείνο το πρωί και ειδικά την ώρα που έκανε τις δηλώσεις», ανέφερε συγκεκριμένα.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι η υπόθεση της Ίριδας δεν έχει έρθει ως δικογραφία στα χέρια του και πως οι πληροφορίες που έχει προκύπτουν από δημοσιεύσεις και μαρτυρίες. «Η υπόθεση της μικρής Ίριδας δεν έχει έρθει στα χέρια μου ως δικογραφία, όπως της Τζωρτζίνας» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου αναφέρθηκε στη μαρτυρία σχετικά με την χορήγηση κεταμίνης στην Τζωρτζίνα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της στο Ωνάσειο, στην οποία έδειξε να επιμένει, παρά τη ρητή διάψευση από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως η μαρτυρία «αφορά γενικά τη στάση της μητέρας και τη σχέση της με το παιδί. Όπως συμπλήρωσε, προέρχεται από άτομο που εργαζόταν εκείνο το διάστημα στο νοσοκομείο, το οποίο πρόκειται να καταθέσει και στις Αρχές και «υπάρχει αναφορά πως η ουσία είχε χορηγηθεί στην Τζωρτζίνα σε προγενέστερο χρόνο» αλλά τόνισε πως δεν υποστηρίζουν ότι ο θάνατος προήλθε από τη συγκεκριμένη χορήγηση.

Επιπλέον ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου υπογράμμισε ότι η ίδια συνεχίζει να επιμένει στην αθωότητά της ενώ σύμφωνα με όσα γνωρίζει ο ίδιος, δεν έχει καμία επαφή με τον Μάνο Δασκαλάκη.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, την υπόθεση αναμένεται να «ξεκλειδώσει» η κατάθεση που θα δώσει η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν δύο εκδοχές για το ματωμένο πανάκι της μικρής Ίριδας. Η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει μια μόνο πληγή που έχει το βρέφος και αυτή είναι μια εσωτερική γρατζουνιά που έχει μέσα στο στόμα της η μικρή. Το πρώτο σενάριο, σύμφωνα με ιατροδικαστές, είναι ότι αυτή η πληγή μπορεί να έχει προκληθεί είτε από την πετσέτα, είτε από το νύχι αυτού που έβαλε το πανάκι μέσα στο στόμα του παιδιού. Επομένως, το ματωμένο πανάκι και η πληγή στο στόμα του παιδιού «δείχνουν» ότι πιθανώς κάποιος να τοποθέτησε το πανάκι, φράζοντάς του το στόμα, με αποτέλεσμα να το σκοτώσει.

Στο δεύτερο σενάριο εξετάζεται το αίμα να προήλθε από τους πνεύμονες της Ίριδας. Σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να έχει έρθει το πνευμονικό οίδημα, αφού κάποιος έχει φράξει τη μύτη και το στόμα του παιδιού, οδηγώντας το σε οδυνηρό θάνατο. Ουσιαστικά σε κάθε ένα από τα δύο σενάρια, τα ευρήματα δείχνουν δολοφονία του μικρού κοριτσιού.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, είναι θέμα ωρών πλέον οι νέες συλλήψεις στο «θρίλερ» της Πάτρας, καθώς η εισαγγελική παρέμβαση και το άνοιγμα των ιατρικών φακέλων στις υποθέσεις της Ιριδας και της Μαλένας, αλλά και τα νέα στοιχεία που προκύπτουν για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, έχουν φέρει νέα στοιχεία στις έρευνες των Αρχών.

«Στην αγορά των ναρκωτικών εύκολα κάποιος χρήστης μπορεί να προμηθευτεί την ουσία της κεταμίνης», δήλωσε ο κ. Μαυροειδάκος, τονίζοντας ότι «στις περιπτώσεις των δύο παιδιών με τις νέες ιατροδικαστικές εκθέσεις, η αστυνομική έρευνα έχει νέα στοιχεία στην διάθεση της και γνωρίζει ήδη τι ακριβώς έχει συμβεί, μόλις βγουν και τα νέα στοιχεία από τους ιατροδικαστές, θα υπάρξουν εξελίξεις και μετά είναι θέμα ωρών να γίνουν και νέες συλλήψεις ή να εντοπιστούν και νέοι ύποπτοι», είπε χαρακτηριστικά.

Παναγιώτης Δρίβας