• 15 Οκτωβρίου, 2021

“Παπανικολάου”: Μεταφέρονται διασωληνωμένοι σε Καβάλα και Σέρρες – Ασφυξία στη ΜΕΘ – Γεμάτο και το “Παπαγεωργίου”

 “Παπανικολάου”: Μεταφέρονται διασωληνωμένοι σε Καβάλα και Σέρρες – Ασφυξία στη ΜΕΘ – Γεμάτο και το “Παπαγεωργίου”

Αφόρητη είναι πλέον ηπίεση στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στην Θεσσαλονίκη από τα βαριά κρούσματα με κοροναϊό.

«Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε το νοσοκομείο γονάτισε», είπε στον ΣΚΑΪ.

Σημείωσε ότι αναγκάστηκαν να μεταφέρουν διασωληνωμένους ασθενείς σε νοσοκομεία στην Καβάλα και τις Σέρρες, ενώ η σημερινή εφημερία έκλεισε με έναν διασωληνωμένο ασθενή στα χειρουργεία που δεν μπορεί να απορροφήσει το νοσοκομείο.

Πέθανε η δημοσιογράφος Αριάδνη Γερασιμίδου – Το συγκλονιστικό της μήνυμα: “Μάλλον τελικά έφυγα για κάπου καλύτερα…”

Μάλιστα ο κ. Καπραβέλος δήλωσε ότι το μεσημέρι θα διεξαχθεί σύσκεψη στο νοσοκομείο προκειμένου να γίνει ένας σχεδιασμός για το πώς θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς.

Όπως δήλωσε όμως, προκειμένου να ανταπεξέλθει το νοσοκομείο θα πρέπει να αλλάξει το πλάνο και να περιοριστούν οι δραστηριότητες άλλων ειδικοτήτων όπως τα χειρουργεία.

Γεμάτη η ΜΕΘ και στο “Παπαγεωργίου”

Μεγάλη πίεση από περιστατικά κοροναϊού δέχεται η ΜΕΘ στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου”, στη Θεσσαλονίκη, καθώς όλες οι κλίνες είναι γεμάτες, ενώ ασθενείς διασωληνώνονται και διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας.

Αυτό αποκάλυψε ο Διευθυντής της Γ’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΑΠΘ στο ΓΝΘ «Παπαγεωργίου» Βασίλης Κώτσης μιλώντας στον Real Fm 107,1.

Επίσης εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη συνέχεια κάνοντας λόγο για «αρκετά δύσκολη κατάσταση» λόγω της κινητικότητας που δημιουργεί το άνοιγμα των σχολείων και των Πανεπιστημίων. Αυτή τη στιγμή στο «Παπαγεωργίου» πλέον της ΜΕΘ που είναι γεμάτη, σε απλές κλίνες στις τρεις πτέρυγες που προορίζονται για περιστατικά κορωνοϊού νοσηλεύονται 70 ασθενείς ηλικίας από 30 ετών και άνω οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι ανεμβολίαστοι.