• 8 Δεκεμβρίου, 2021

Πάνω από 6.000 τα κρούσματα και σήμερα – Συνεχείς συσκέψεις στο Μαξίμου

 Πάνω από 6.000 τα κρούσματα και σήμερα – Συνεχείς συσκέψεις στο Μαξίμου

Νέα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μαξίμου για την πανδημία, η οποία βρίσκεται σε έξαρση και η κορύφωσή της, σύμφωνα με εκτιμήσεις, βρίσκεται ακόμη μακριά. Σήμερα αναμένονται πάνω από 6.000 κρούσματα.

Η σημερινή σύσκεψη στο Μαξίμου, τρίτη συνεχόμενη ημέρα όπου στο πρωθυπουργικό γραφείο γίνεται σύσκεψη για την πανδημία, συζητήθηκε το θέμα της εντατικοποίησης των ελέγχων για την αυστηρότερη τήρηση των μέτρων προστασίας από την πανδημία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης.


Η κυβέρνηση στρέφει την προσοχή της στην εντατικοποίηση των ελέγχων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο καθώς όπως επισημαίνεται «είναι πολύ σημαντικό να τηρηθούν τα μέτρα» καθώς αν συμβεί αυτό θα έχουμε μείωση των κρουσμάτων ακόμα και μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Στην κυβέρνηση τονίζουν ότι ο κάθε επιχειρηματίας πρέπει να έχει ο ίδιος την ευθύνη για την τήρηση των μέτρων. Παράλληλα επισημαίνουν σε όλους τους τόνους ότι εμπιστεύονται τους επιχειρηματίες οι οποίοι «κρατούν οι ίδιοι τα κλειδιά της επιχείρησής τους στα χέρια τους».