Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: 24 συλλήψεις από τις 52 προσαγωγές

 Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: 24 συλλήψεις από τις 52 προσαγωγές

Από τα 52 άτομα που προσήχθησαν, κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε χθες στο κέντρο της Αθήνας, τα 24 συνελήφθησαν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, και κατηγορούνται για διάφορα αδικήματα.

Στην Αθήνα, όταν η μαζική και δυναμική πορεία έφτασε κοντά στη Βουλή, η αστυνομία απάντησε με χημικά και κρότου λάμψης ενώ προχώρησε στις πρώτες προσαγωγές. Στη συνέχεια, και αφού οι φοιτητές αποχωρούσαν ειρηνικά, έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών, ανθρωποκυνηγητό στα στενά της Αθήνας και τουλάχιστον τριάντα προσαγωγές.

Αστυνομικοί
Αστυνομικοί κάνουν προσαγωγή

Παράλληλα, οι αστυνομικές δυνάμεις απωθούσαν τους φωτορεπόρτερ που επιχειρούσαν να καταγράψουν τα γεγονότα.

Όπως μετέδωσε το ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο», η αστυνομία προπηλάκισε 17χρονους διαδηλωτές στην Ομόνοια απροκλήτως. Μάλιστα μία κοπέλα έπαθε κρίση πανικού.

Αστυνομικοί

Θεσσαλονίκη: Αστυνομική βία

Χιλιάδες ήταν οι φοιτητές και οι μαθητές που βρέθηκαν και στους δρόμους της Θεσσαλονίκης απέναντι στο νομοσχέδιο Κεραμέως. Κατά την διάρκεια της πορείας, σύμφωνα με αναφορές από τοπικά μέσα, μέρος των φοιτητικών συλλόγων που ήταν μπροστά στο υφυπουργείο Μακεδονίας και Θράκης προσπάθησε να ανέβει προς τον δρόμο δεξιά του διοικητηρίου με την αστυνομία να τους εμποδίζει, να κάνει χρήση χημικών και καταστολής.

Βίντεο και εικόνες: Όλα όσα έγιναν στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια – Ο προπηλακισμός της αντιπροέδρου της Βουλής

Χρήστος Σταθόπουλος