• 18 Απριλίου, 2021

Οξεία νεφρική ανεπάρκεια παρουσίασε ο Δημήτρης Κουφοντίνας

 Οξεία νεφρική ανεπάρκεια παρουσίασε ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Πριν λίγο, ιατρικό ανακοινωθέν εξέδωσε η Διοίκηση του Γ.Ν. Λαμίας για τη σοβαρή επιπλοκή που παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του Δ. Κουφοντίνα ο οποίος διανύει την 57η ημέρα απεργίας πείνας και 11η δίψας.

Η οξεία νεφρική ανεπάρκεια είναι η επιπλοκή που εμφανίστηκε σήμερα σύμφωνα με το λιτό ανακοινωθέν που αναφέρει τα εξής:

Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ, σήμερα 05/03/2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών, και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αντιμετώπισής της.

Κουφοντίνας: Ανακοίνωση του Αρείου Πάγου με αιχμές κατά της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων

Λίγη ώρα μετά πάντως, εκδόθκε νέα ανακοίνωση η οποία αναφέρει:

“Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται για 18η ημέρα στην ΜΕΘ, σήμερα 05 Μαρτίου 2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών.

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία”.

Όπως επισημαίνεται, “αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση”. “Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας” καταλήγει η ανακοίνωση του νοσοκομείου Λαμίας που υπογράφει ο διοικητής Ανδρέας Κολοκυθάς.