• 26 Οκτωβρίου, 2021

‘Οργιο τουρκικής προπαγάνδας με τις εικόνες του Ελπιδοφόρου με Ερντογάν και Τατάρ στη Ν.Υόρκη- Αντιδράσεις στην ομογένεια για τον Αρχιεπίσκοπο

 ‘Οργιο τουρκικής προπαγάνδας με τις εικόνες του Ελπιδοφόρου με Ερντογάν και Τατάρ στη Ν.Υόρκη- Αντιδράσεις στην ομογένεια για τον Αρχιεπίσκοπο

Έντονες αντιδράσεις έχει ξεσηκώσει στην ομογένεια η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του τουρκικού κέντρου στη Νέα Υόρκη, παρόντος του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, γεγονός που, όπως φαίνεται, αξιοποιεί η τουρκική προπαγάνδα διανέμοντας εικόνες και τηλεοπτικά πλάνα από την συνύπαρξη του ιεράρχη με τον Ερντογάν αλλά και τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Το θέμα αποκαλύπτει το hellasjournal του Μιχάλη Ιγνατίου, αν και δεν έχει λάβει ακόμα διαστάσεις σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Ο συγχρονισμός, δε, της παρουσίας του Ελπιδοφόρου σε μια προπαγανδιστική εκδήλωση, την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος εντείνει τις προκλήσεις του στο Αιγαίο και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο και επιχειρεί να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό γεννά εύλογα ερωτηματικά. Η σπουδή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής να γίνει μέρος του “κάδρου” σε μια τελετή με τον Ερντογάν και τον Τατάρ είναι αν μη τι άλλο προβληματική.

Το θέμα έλαβε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς ο κ. Ελπιδοφόρος έσπευσε να συγχαρεί δημόσια τον Τούρκο πρόεδρο και δήλωσε σχετικά, ανακοινώνοντας στην ουσία την συμμετοχή του στο σώου του Ερντογάν.

Συγχαίρω τον Πρόεδρο Ερντογάν για τα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου, (που έκανε) μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Γκουτέρες. Όπως πάντα επιμένω στη σημασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και στην υποστήριξη των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων της Τουρκίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ και άλλους “επίσημους” στα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία

Η απόφαση του κ. Ελπιδοφόρου να αποδεχθεί την πρόσκληση του Ερντογάν έχει προκαλέσει οργή στην Ομογένεια. Στέλεχος οργάνωσης που ασχολείται με την προώθηση των εθνικών θεμάτων στην Ουάσιγκτον, μας είπε ότι «ο Αρχιεπίσκοπος χαλά ότι κτίζουμε», διότι η τουρκική πρεσβεία τον χρησιμοποιεί στις επαφές της με το Κογκρέσο, επισημαίνει το hellasjournal μεταφέροντας το βαρύ κλίμα μεταξύ των ομογενών.

Ο Ελπιδοφόρος με Ερντογάν, Τσαβούσογλου και Τατάρ στα εγκαίνια του «Σπιτιού  της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη - ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Τι είναι το Σπίτι της Τουρκίας στα εγκαίνια του οποίου πήγε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Το «Σπίτι της Τουρκίας» είναι ένας ουρανοξύστης στο κέντρο της Νέας Υόρκης, στην 1η Λεωφόρο στο οποίο θα βρίσκεται η μόνιμη αντιπροσωπία της Τουρκίας στον ΟΗΕ αλλά και το τουρκικό προξενείο. Τα εγκαίνια έγιναν με κάθε επισημότητα από τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος συνοδευόταν από την σύζυγό του, Εμινέ, ενώ παρόντες στην εκδήλωση ήταν από τουρκικής πλευράς και ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου αλλά και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ. Άλλοι καλεσμένοι ήταν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Βιόσα Οσμάνι-Σαντρίου και ο Λιθουανός πρόεδρος Γκιτάνας Ναουσέδα, καθώς και εκπρόσωποι ξένων αποστολών.

Πηγή: hellasjournal.com