• 6 Δεκεμβρίου, 2021

Οικονόμου: Ούτε lockdown θα γίνει ούτε το ΕΣΥ θα καταρρεύσει

 Οικονόμου: Ούτε lockdown θα γίνει ούτε το ΕΣΥ θα καταρρεύσει

Στις ανησυχίες για το ενδεχόμενο lockdown και τη λήψη μέτρων της κυβέρνησης αναφορικά με την αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων που αφορούν στη συμπεριφορά όλων των πολιτών όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Όπως είπε, η Κυβέρνηση έχει χαράξει μια στρατηγική για την ανάσχεση της πανδημίας, με στόχο να παραμείνουν ανοικτές και πλήρως λειτουργικές η κοινωνία, η εκπαίδευση και η οικονομία, να ελεγχθεί κατά το μάλλον η διασπορά του ιού και να περιοριστούν οι ανθρώπινες απώλειες. «Απώλειες που θα ήταν σαφώς λιγότερες εάν είχε μεγιστοποιηθεί το ποσοστό εμβολιασμού», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι συνεχίζουμε χωρίς την προοπτική lockdown στον ορίζοντα, λέγοντας χαρακτηριστικά «ούτε lockdown θα γίνει ούτε το ΕΣΥ θα καταρρεύσει».

Νέο “χτύπημα” Μπατζελή :Κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να το κοιτάξεις

Αναφερόμενος στις κατηγορίες που εξαπολύει η αξιωματική αντιπολίτευση για τον τρόπο αντιμετώπισης του κορονοϊού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει να εύχεται να γίνει lockdown, ενώ δεν έχει κάτι ουσιαστικό και συγκεκριμένο να προτείνει.

Όπως είπε, ο κ. Τσίπρας εκτός από το να μεταχειρίζεται αφορισμούς, εκτός από το να προσθέτει κοινοτοπίες, θα πρέπει να προτείνει εφαρμόσιμες λύσεις, τονίζοντας ότι όλο τον καιρό απαντά με την πρακτική των προσλήψεων – μα έχουν γίνει προσλήψεις. «Επιμένει μέσα από το δικό του πρίσμα. Δεν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο αλλά σε θέση μάχης για να περιορίσουμε τις απώλειες», ανέφερε.

Αναφορικά με το δημοσίευμα του Bloomberg ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσανατολίζεται σε εννεάμηνη ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού και τη μετέπειτα χορήγηση τρίτης δόσης για τις ταξιδιωτικές μετακινήσεις εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Oικονόμου ξεκαθάρισε ότι το όριο που επιθυμεί η Ελλάδα είναι αυτό που εφαρμόζουμε και στη χώρα μας.

Από δω και πέρα, συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι αντικείμενο συζήτησης που έχει και την επιστημονική του διάσταση, πάνω σε αυτές βασίστηκε η κυβέρνηση για να πάρει τη σχετική πρωτοβουλία, και είμαστε βέβαιοι ότι κάπως έτσι θα κινηθεί και η συζήτηση στο Συμβούλιο Κορυφής.


«Δεν υπάρχει οδηγία της κυβέρνησης για αναστολή των χειρουργείων σε κανένα ποσοστό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ειδικά στην Αττική δεν υπάρχει χειρουργείο που να έχει αναβληθεί και που να είναι άμεση ανάγκη να πραγματοποιηθεί, ενώ υπάρχει πάντα δυνατότητα συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη να κρατηθεί το ΕΣΥ όρθιο, το οποίο ενισχύεται συνεχώς με κλίνες από τις ιδιωτικές κλινικές και με ιδιώτες γιατρούς.