• 18 Ιουνίου, 2021

Οι συγχωνεύσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ ξεκινούν από το Πανεπιστήμιο Πατρών

 Οι συγχωνεύσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ ξεκινούν από το Πανεπιστήμιο Πατρών

Από την Πάτρα και το Πανεπιστήμιο της αχαϊκής πρωτεύουσας ξεκινούν τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας για την συγχώνευση τμημάτων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ γεγονός που προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr oι συγχωνεύσεις τμημάτων αρχίζουν από το Πανεπιστήμιο Πατρών, το σχέδιο αναδιάταξης του οποίου έγινε δεκτά. Αφορά στη συγχώνευση τεσσάρων τμημάτων με αντίστοιχα συναφούς αντικειμένου.

Η  απόφαση της Συγκλήτου του ΑΕΙ έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τοπικών παραγόντων και φορέων στη Δυτική Ελλάδα, ενώ τα «απόνερα» αυτής της εξέλιξης εκτιμάται πως σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο ως προς την ύπαρξη “εκρήξεων” δεν έχουν φανεί ακόμα.

Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα να αντιδράσουν έντονα με τις δύο τελευταίες να προχωρούν ακόμα και σε κινητοποιήσεις γιατί χάνουν φοιτητές.

Ωστόσο οι  συγχωνεύσει προχωρούν, παρά τις αντιδράσεις καθώς ο σχεδιασμός έγινε δεκτός από το υπουργείο το οποίο  να σημειωθεί ότι ανακοίνωσε χθες , για το 2021-2022 ορίστηκαν 77.415 θέσεις εισακτέων στα ΑΕΙ