• 23 Ιουνίου, 2021

“Οχι” στους Ολυμπιακούς Αγώνες λέει ο Ιάπωνας… Τσιόδρας

 “Οχι” στους Ολυμπιακούς Αγώνες λέει ο Ιάπωνας… Τσιόδρας

Ο Σιγκέρου Ομι, επικεφαλής της ιατρικής επιτροπής που έχει συστήσει η ιαπωνική κυβέρνηση για την παρακολούθηση της πανδημίας του κοροναϊού, χαρακτήρισε “μη φυσιολογική” τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, υπό τις παρούσες επιδημιολογικές συνθήκες.

Απευθυνόμενος σε επιτροπή της ιαπωνικής βουλής, ο κ. Ομι επισήμανε ότι, εφόσον τελικά αποφασιστεί να γίνουν οι Αγώνες, θα πρέπει η οργανωτική επιτροπή “… να μειώσει όσο το δυνατόν περισσσότερο το μέγεθός τους και να ενισχύσει όσο γίνεται περισσότερο το σύστημα διαχείρισης”.

Φρίκη: Αυστραλοί στρατιώτες πίνουν μπύρα από προσθετικό πόδι νεκρού Αφγανού

Πρόσθεσε δε ότι “αν η κυβέρνηση ή η οργανωτική επιτροπή πάρουν την τελική απόφαση (σ.σ. να γίνουν οι Αγώνες), θα πρέπει να εκτιμήσουν κατά πόσον το γεγονός αυτό θα επηρεάσει τη διασπορά στη χώρα και να σκεφτούν τρόπους μείωσης του κινδύνου”.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, που δείχνουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ιαπώνων αντιτίθενται στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων εν μέσω πανδημίας, ο κ. Ομι επισήμανε ότι θα πρέπει να εξηγηθεί με σαφήνεια στον κόσμο ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να γίνει η διοργάνωση, εφόσον αυτή είναι η τελική επιλογή.