• 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο πρωθυπουργός στο κάδρο της σφοδρής κριτικής μετά το σάλο με τον Μπογδάνο – Τι μεσολάβησε από την άρνηση μέχρι τη… “συγγνώμη” του βουλευτή

 Ο πρωθυπουργός στο κάδρο της σφοδρής κριτικής μετά το σάλο με τον Μπογδάνο – Τι μεσολάβησε από την άρνηση μέχρι τη… “συγγνώμη” του βουλευτή

Το δεύτερο “κρούσμα” μέσα σε λίγες, μετά το ποστ Καλλιάνου στο twitter για την 17χρονη και την καταγγελία της για βιασμό εναντίον του Σεμέδο, χτύπησε καμπάνες στη ΝΔ, που τώρα βλέπει τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο να γίνεται ο δούρειος ίππος στην προσπάθεια διεμβολισμού της μεσαίας τάξης και των νέων. Οι κλυδωνισμοί και η δυσαρέσκεια έφθασαν έως την… ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος, περισσότερο πάντως δια των ανακοινώσεων της αντιπολίτευσης, που επέκρινε σφόδρα εκτός από την ξενοφοβική ανάρτηση την σιωπηρή στάση της.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης πλην Βελόπουλου, καταφέρονται με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του βουλευτή της ΝΔ, αναγάγοντας σε μείζον πολιτικό ζήτημα την ξενοφοβική ανάρτηση με τη λίστα νηπίων στην ιστοσελίδα meaculpa.gr, την οποία αναπαρήγαγε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Ο ίδιος μετά τις αρχικές απειλές, με τις οποίες αντέδρασε στη θύελλα που προκλήθηκε στο twitter, μια μέρα μετά (σήμερα δηλ.) πέρασε σε… αναγκαστική “συγγνώμη” παραδεχόμενος ουσιαστικά το γεγονός, που αρχικά επιχείρησε να κρύψει.

O βουλευτής της ΝΔ έγραψε στο Twitter:

«Χθες έγινε ένα λάθος, που διορθώθηκε και υπήρξε απολογία. Το δε σάιτ, που δεν μου ανήκει, σήμερα διέκοψε τη συνεργασία με τον υπεύθυνο για αυτό. Το δικό μου σφάλμα υπήρξε ότι έκανα ένα RT που δεν έλεγξα, πιστεύοντας ότι το δημοσίευμα είχε αλλάξει.Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού».

Χθες πάντως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος απειλούσε με μηνύσεις με αφορμή τα δυσμενή σχόλια στα social που προκάλεσε το δημοσίευμα με ονόματα μαθητών και δασκάλας νηπιαγωγείου των Αθηνών, παρουσιάζοντας τον κατάλογο ως “σοκαριστικό”, επειδή κάποιοι ανάμεσα στους μαθητές έχουν ονόματα που μοιάζουν ξένα.

Για το τι μεσολάβησε υπάρχουν διάφορες εικασίες στα πολιτικά γραφεία οι οποίες όμως δεν επιβεβαιώνονται προς το παρόν από επίσημα κυβερνητικά χείλη, και το γεγονός είναι ότι το κυβερνών κόμμα βρίσκεται για ακόμη μια φορά στο μάτι του πολιτικού κυκλώνα από μια ανάρτηση του εν λόγω βουλευτή. Να θυμίσουμε ότι και στο παρελθόν έχει προκαλέσει θύελλα με ανάλογου τύπου αναρτήσεις, που ουσιαστικά χαϊδεύουν το εκ δεξιών ακροατήριο… της ΝΔ.

Έτσι αν και στην κυβέρνηση προσπαθούν να κλείσουν άρον άρον το ζήτημα, η αντιπολίτευση με ανακοινώσεις σηκώνει το ζήτημα και ζητά απαντήσεις προϊδεάζοντας ότι θα υπάρξει και συνέχεια, στοχεύοντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με νεότερη ανακοίνωση εξαπολύει κατά μέτωπο επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με την κάλυψη που παρείχε στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Η αξιωματική αντιπολίτευση  υπογραμμίζοντας ότι η σιωπή του πρωθυπουργού «ουσιαστικά επικροτεί το κρεσέντο μισανθρωπισμού του βουλευτή του εναντίον νηπίων», προσθέτει ότι «οι δικαιολογίες του Μπογδάνου για τη φασιστική αποκάλυψη των ονομάτων νηπίων είναι τραγικές

Υπενθυμίζεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση με πρωινή της ανακοίνωση καλούσε τον πρωθυπουργό να διαγράψει από την ΚΟ της ΝΔ τον Κ. Μπογδάνο.

«Οι δικαιολογίες του Μπογδάνου για τη φασιστική αποκάλυψη των ονομάτων νηπίων είναι τραγικές. Ακόμη πιο τραγική είναι η στάση του κ. Μητσοτάκη» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας ότι ο πρωθυπουργός «δεν τόλμησε να τον διαγράψει γιατί ο ίδιος είναι Μπογδάνος. Μπορεί να τον κρατάει εφεδρεία για το υπουργείο Υγείας».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας το σεξιστικό παραλήρημα του κ. Καλλιάνου κατά 17χρονης, τον κ. Λοβέρδο οποίος νομιμοποιούσε την ενδοοικογενειακή βία λέγοντας ότι μπορεί κάποιος να χτυπά τη γυναίκα του αλλά να είναι καλός πατέρας και την καταψήφιση ευρωβουλευτών της ΝΔ στο δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, σχολιάζει:

«Έχοντας μαζέψει ό,τι ακροδεξιό απολειφάδι υπάρχει στη ΝΔ και υπουργοποιώντας τους υμνητές της Χούντας ο κατά τα άλλα «κεντρώος» κ. Μητσοτάκης ψαρεύει στα θολά νερά της Χρυσής Αυγής».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Μπογδάνος ενώ χθες απειλούσε με αγωγές, αναφορικά με την ανάρτηση του meaculpa.gr, σήμερα επανήλθε προσπαθώντας να τα μαζέψει. Ο ίδιος έκανε λόγο για σφάλμα στο οποίο υπέπεσε -έκανε retweet το δημοσίευμα με το ονοματεπώνυμο παιδιών νηπιαγωγείου- και πρόσθεσε ότι η «το δε σάιτ, που δεν μου ανήκει, σήμερα διέκοψε τη συνεργασία με τον υπεύθυνο για αυτό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Οι δικαιολογίες του Μπογδάνου για τη φασιστική αποκάλυψη των ονομάτων νηπίων είναι τραγικές. Ακόμη πιο τραγική είναι η στάση του κ. Μητσοτάκη. Με τη σιωπή του ουσιαστικά επικροτεί το κρεσέντο μισανθρωπισμού του βουλευτή του εναντίον νηπίων, αντί να τον διαγράψει. Δεν τόλμησε να τον διαγράψει γιατί ο ίδιος είναι Μπογδάνος. Μπορεί να τον κρατάει εφεδρεία για το Υπουργείο Υγείας.

Δεν προξενεί καμία εντύπωση. Τα ίδια έκανε και με το σεξιστικό παραλήρημα του κ. Καλλιάνου κατά 17χρονης, που έχει καταγγείλει βιασμό. Τα ίδια έκανε και όταν ο κ. Λοβέρδος νομιμοποιούσε την ενδοοικογενειακή βία λέγοντας ότι μπορεί κάποιος να χτυπά τη γυναίκα του αλλά να είναι καλός πατέρας. Και όταν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφιζαν το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.

Έχοντας μαζέψει ό,τι ακροδεξιό απολειφάδι υπάρχει στη ΝΔ και υπουργοποιώντας τους υμνητές της Χούντας ο κατά τα άλλα «κεντρώος» κ. Μητσοτάκης ψαρεύει στα θολά νερά της Χρυσής Αυγής.

ΚΙΝΑΛ: Η ευθύνη ανήκει στον κ. Μητσοτάκη

Το Κίνημα Αλλαγής ζητάει εμμέσως πλην σαφώς από τον πρωθυπουργό να απομακρύνει τον βουλευτή, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, από τη Κ.Ο της ΝΔ.

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου το Κίνημα Αλλαγής τονίζει ότι «η παραμονή του βουλευτή Μπογδάνου στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα σημάνει, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, πως οι ιδέες και οι πρακτικές του είναι ανεκτές» και προσθέτει: «Η ευθύνη ανήκει πλέον στον κ. Μητσοτάκη».

Επίσης το ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζει «άθλια, θρασύδειλη και ακροδεξιά πράξη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό τη δημοσιοποίηση ονομάτων αλλοδαπών μαθητών νηπιαγωγείου» από κυβερνητικό βουλευτή.

ΚΚΕ: Ο Μπογδάνος, εξελίσσεται σε κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή χαφιέ

«Για τον βουλευτή της ΝΔ Κ. Μπογδάνο

Είναι προφανές ότι ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Μπογδάνος, εξελίσσεται σε κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή χαφιέ, με την παράνομη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων και τη στοχοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων.

Τελευταίο κρούσμα η ανατριχιαστική, ρατσιστική αναπαραγωγή λίστας με ονόματα μαθητών και εκπαιδευτικού από νηπιαγωγείο της Αθήνας, παραβιάζοντας ακόμα κι αυτή τη σημερινή νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα. Ειδικά γι’ αυτή τη διαρροή και δημοσιοποίηση η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις.

Η κυβέρνηση της ΝΔ να σταματήσει να κρύβεται. Δεν μπορεί να αποφύγει τις βαριές πολιτικές ευθύνες για το ποιόν του βουλευτή της.»

ΜέΡΑ25: Να πάρει θέσει ο πρωθυπουργός

«Αναπαραγωγή ρατσιστικού οχετού σε βάρος νηπίων μεταναστών από τον κ. Μπογδάνο – Να πάρει θέση ο Πρωθυπουργός για τον Βουλευτή του

Ανάρτηση της σελίδας meaculpa.gr, της οποία μέχρι πρότινος ήταν ιδιοκτήτης, με την ιδιοκτησία πλέον να ανήκει στη γυναίκα του, έκανε ο Κυβερνητικός Βουλευτής κ. Μπογδάνος αναπαράγοντας φρικιαστικά, χρυσαυγήτικα δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα ο Κυβερνητικός Βουλευτής αναπαρήγαγε τρισάθλιο δημοσίευμα της μέχρι πρότινος ιστοσελίδας του με τίτλο: «σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας», το οποίο καταδείκνυε πληθώρα ονομάτων χωρίς ελληνική ρίζα.

Μετά την κατακραυγή μέχρι και η σελίδα κατέβασε τις ρατσιστικές αυτές λίστες της ντροπής, χωρίς βέβαια να δημοσιοποιήσει, ως όφειλε, ότι έκανε αλλαγές στο δημοσίευμα, αλλα αυτό δεν εμπόδισε τον Κυβερνητικός Βουλευτής να απειλεί με αγωγές και μηνύσεις δημοσιογράφους και πολίτες, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι οι λίστες (που αρκετοί χρήστες έχουν φωτογραφίσει και αποθηκεύσει) δεν δημοσιεύτηκαν.

Φαίνεται πως ο κ. Μπογδάνος «σοκαρισμένος» με την παρουσία μεταναστόπουλων στα νηπειαγωγεία, μαζί με την μέχρι πρότινος ιστοσελίδα του και πλέον σελίδα της γυναίκας του, αναπαράγει ευθέως ρατσιστικές και χρυσαυγήτικες πρακτικές που μας θυμίζουν αηδιαστικά την στοχοποίηση, τα πογκρόμ και τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να έχει στις τάξεις του κόμματος και της Κυβέρνησης του, Βουλευτές που αναπαράγουν τέτοιου τύπου τρισάθλιες και μισάνθρωπες πρακτικές; Τέτοια είναι η κατάντια πια της υποτιθέμενης ως «φιλελεύθερης παράταξης»; Η υπόθαλψη φασιστοειδών; Αναμένουμε την διαγραφή και απομάκρυνση του κ. Μπογδάνου από τη ΝΔ.»