• 9 Δεκεμβρίου, 2021

Ο Μπερτομέου πρότεινε ακύρωση της σεζόν στην Euroleague

 Ο Μπερτομέου πρότεινε ακύρωση της σεζόν στην Euroleague

Την ακύρωση της σεζόν στην Euroleague πρότεινε στις ομάδες ο Τζόρντι Μπερτομέου.

Πριν καν τεθεί το ζήτημα σε ψηφοφορία, ο επικεφαλής της διοργάνωσης παρουσίασε την δική του θέση, που ήταν να μπει οριστικά τέλος στην τρέχουσα περίοδο, κάτι που είχαν ζητήσει και οι παίκτες με επιστολή της Ένωσής τους (ELPA), τόσο στην τηλεδιάσκεψη με τον Μπερτομέου, όσο και με επιστολή τους στα κλαμπ.

Πλέον απομένει απλώς η επικύρωση της απόφασης, με την επίσημη ανακοίνωση. Ο κ. Μπερτομέου θα μιλήσει το απόγευμα σε συνέντευξη Τύπου για όλα τα εκκρεμή ζητήματα.

Οι ομάδες θα ενημερωθούν για το αν και τι ποσοστό από τα οφειλόμενα (από τηλεοπτικά, χορηγούς, μπόνους κλπ.) θα εισπράξουν από την Euroleague για τη φετινή περίοδο, αλλά και το αν θα υπάρχουν μειώσεις στα προβλεπόμενα έσοδα της επόμενης σεζόν. Παράλληλα ίσως έχουμε μια πρώτη εικόνα για το αν η επόμενη σεζόν θα αρχίσει κεκλεισμένων των θυρών ή με ένα ποσοστό παρουσίας θεατών επί της χωρητικότητας του κάθε γηπέδου.

Επίσης θα γίνει μια πρώτη κουβέντα για το πώς θα διαμορφωθεί το παζλ των συμμετεχουσών ομάδων για την επόμενη περίοδο. Πέρα από τις έντεκα ομάδες που έχουν δεκαετές συμβόλαιο, δεδομένη θέση έχουν Βιλερμπάν και Μπάγερν, ενώ θα δοθούν τρεις wild cards και δύο θέσεις θα πάνε στο Eurocup (που όμως αν δεν ολοκληρωθεί υπάρχει πρόβλημα για το πώς θα μοιραστούν). Χίμκι, Ζενίτ, Βαλένθια, Βίρτους Μπολόνια, Άλμπα, Ερυθρός Αστέρας, Παρτιζάν ερίζουν για τις θέσεις, αλλά δεν μπορούν να… ικανοποιηθούν όλοι.

Πηγή: sport-fm.gr