• 15 Απριλίου, 2021

Υπόθεση Λιγνάδη: Ο Κούγιας κατέθεσε μήνυση κατά της ανακρίτριας για παράβαση καθήκοντος

 Υπόθεση Λιγνάδη: Ο Κούγιας κατέθεσε μήνυση κατά της ανακρίτριας για παράβαση καθήκοντος

Μηνυτήρια αναφορά κατά της 19ης τακτικής ανακρίτριας για σοβαρές παραβάσεις καθήκοντος στην υπόθεση Λιγνάδη κατέθεσε σήμερα στην Ευελπίδων, ο Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανακρίτρια δεν έδειξε κανένα ενδοιασμό «για παράνομη συνεργασία της με τους ψευδομηνυτές αλλά και τους αναξιόπιστους και ανήθικους μάρτυρες κατηγορίας, ένας εκ των οποίων έχει προσώρας αλλάξει τέσσερις φορές την κατάθεσή του».

«Διεξάγει έρευνες χωρίς την παρουσία Εισαγγελέως και χωρίς να έχει καλέσει τον κατηγορούμενο ή τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, όπως έκανε χτες, με μόνη την παρουσία αστυνομικών, οι οποίοι μετέφεραν χάρτινες κούτες, χωρίς κανέναν έλεγχο από την αποθήκη του διαμερίσματος του κυρίου Λιγνάδη στην ταράτσα» τονίζει.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο γνωστός ποινικολόγος επισήμανε πως προέβη σε αυτή την ενέργεια κατόπιν εξουσιοδοτήσεως του κ. Λιγνάδη, ενώ ήδη το δικηγορικό του γραφείο συντάσσει τη μήνυση για παράβαση καθήκοντος και σε βάρος του εισαγγελέα.

Όπως είπε αυτή είναι η πρώτη φορά που κινείται νομικά σε βάρος δικαστή, αν και έχει ζήσει αντίστοιχες καταστάσεις στο παρελθόν με προηγούμενες υποθέσεις του.

Παράλληλα, υποστηρίζει πως η υπόθεση Λιγνάδη θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος ενώ πίσω της κρύβεται πολιτικό και επιχειρηματικό ενδιαφέρον.

«Παρασύρθηκαν τα ΜΜΕ και ο κόσμος από δήθεν βιασθέντες, καθώς δεν είχαν τη δικογραφία στα χέρια τους» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας θα ελέγξει ισχυρισμό ενός εκ των μηνυτών προκειμένου να κριθεί αν τίθεται ζήτημα έρευνας σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη και για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων.

Η έρευνα προς το παρόν γίνεται σε σχέση με τις δύο πράξεις βιασμού και ως προς το κομμάτι μετά την τρίτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του καλλιτέχνη.

Ο τρίτος μηνυτής που ισχυρίζεται ότι βιάσθηκε το 2018 με καταγγελλόμενο ως δράστη τον Δημήτρη Λιγνάδη κατέθεσε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, όπου με εντολή εισαγγελέα ερευνάται η καταγγελία του.

Ο μηνυτής που κατά τον χρόνο τέλεσης της καταγγελλόμενης πράξης ήταν ήδη ενήλικος, φέρεται να υποστήριξε στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς, μεταξύ άλλων, πως ο καλλιτέχνης τού είχε δείξει σε υπολογιστή πορνογραφικό υλικό με ανήλικα παιδιά. Ο ισχυρισμός του μηνυτή θα ελεγχθεί από τον εισαγγελέα προκειμένου να κριθεί αν τίθεται ζήτημα έρευνας σε βάρος του προσωρινά κρατούμενου και για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.