• 27 Οκτωβρίου, 2021

Ο. Γεροβασίλη για Καθημερινή: Ψευδείς οι ισχυρισμοί για παρέμβαση στην έρευνα για το Μάτι

 Ο. Γεροβασίλη για Καθημερινή: Ψευδείς οι ισχυρισμοί για παρέμβαση στην έρευνα για το Μάτι

Στην κατηγορηματική διάψευση του δημοσιεύματος της Καθημερινής περί παρεμβάσεων στις έρευνες για την τραγωδία στο Μάτι προχώρησε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασιλη με ανακοίνωσή της. 

Στην δήλωσή της η Όλγα Γεροβασίλη τονίζει τα ακόλουθα: 

«Η απάντηση στο δημοσίευμα της Καθημερινής περί πολιτικών παρεμβάσεων είναι απόλυτα κατηγορηματική: Ουδέν ψευδεστερον. Οι έρευνες εξελίχθηκαν επί των ημερών μας χωρίς καμία παρέμβαση από την πλευρά μας και με απόλυτο σεβασμό στο έργο και στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου.» 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής αποκαλύπτςεται απόπειρα συγκάλυψης των στοιχείων της έρευνας που αφορούσε την τραγωδία στο Μάτι και την απώλεια της ζωής 102 συνανθρώπων μας στην πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου του 2018.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Αξιωματικός της Πυροσβεστικής Δημήτρης Λιότσιος ανέλαβε με εισαγγελική παραγγελία τη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας.

Στο δημοσίευμα περιγράφονται αφόρητες πιέσεις στο πρόσωπο του κ. Λιότσου, ακόμα και απειλές, προκειμένου να σταματήσει την έρευνά του.

Στις απειλές πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας κατά την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι απειλώντας και εκβιάζοντάς τον, του ζήτησαν να θάψει στοιχεία προκειμένου να μην εκτεθούν η Ρένα Δούρου και όλοι όσοι εμπλέκονταν στη διαχείριση της τραγικής πυρκαιάς στο Μάτι.

Στο δημοσίευμα περιγράφονται απίστευτες  απειλές που αποδίδονται στον τ. Αρχηγό της Πυροσβεστικής όπως: «Θάψε τα έγγραφα γιατί θα σε σκίσουμε» ενώ ο τότε Αρχηγός επικαλείται τέως Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ  (η εφημερίδα εικάζει ότι αναφέρεται στην Όλγα Γεροβασίλη) η οποία φέρεται να «έχει δώσει την εντολή για συγκάλυψη».

Σύμφωνα με την Καθημερινή, στο χειρισμό της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη, υπάρχει και οσμή παραδικαστικής παρέμβασης συγκάλυψης, που εμπλέκει την τότε  Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου και την επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κα Μαρία Παπασπύρου.  Στο δημοσίευμα φέρεται η κα Δημητρίου να ενημέρωσε τον Εισαγγελέα κ. Ζαγοραίο ο οποίος χειριζόταν την υπόθεση και ήταν γνώστης των απειλών και εκβιασμών που ασκούνταν στους ερευνητές, να μην προχωρήσει στην έρευνά του, προτού συμπεριλάβει πόρισμα της κας Παπασπύρου… Όταν τότε είχε διαρρεύσει η σχετική παραγγελία της κας Δημητρίου, η τότε Εισαγγελέας του Α.Πάγου είχε μιλήσει για παρεξήγηση…