“Πελοπόννησος”: Ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης φιλοξενούμενος στην super θαλαμηγό του Πάρη Δράγνη;- Διαψεύδει ο υπουργός

 “Πελοπόννησος”: Ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης φιλοξενούμενος στην super θαλαμηγό του Πάρη Δράγνη;- Διαψεύδει ο υπουργός

Φιλοξενούμενος του μεγαλοεφοπλιστή, αποκαλούμενου και «βασιλιά» των Luxury Yachts στην Ελλάδα Πάρη Δράγνη, στην θαλαμηγό του «O’ Pari», με σημαία Μάλτας, μήκους 95 μέτρων και πλάτους 14, βρέθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης – Επενδύσεων και Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, πριν λίγες μέρες, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Πελοπόννησος” και μεταδίδει ο ιστότοπος της αχαϊκής πρωτεύουσας thebest.gr. Ο υπουργός Ανάπτυξης, πάντως, διέψευσε ότι ήταν στην θαλαμηγό.

Ο κ. Γεωργιάδης ήταν μέλος της παρέας, η οποία αποτελούνταν επίσης από επιχειρηματίες, αλλά και καλλιτέχνη, και η οποία «έκλεισε» κυριολεκτικά τον ορίζοντα στο Ακταίον της Πάτρας στις 9 το βράδυ της Τρίτης 18 Αυγούστου. Η τεραστίων διαστάσεων θαλαμηγός έδεσε αρόδου καθώς, κατά μήκος, της ακτογραμμής δεν υπήρχε χώρος να αποβιβάσει τους επισκέπτες.

To νέο πλωτό παλάτι του Πάρη Δράγνη προστέθηκε στον στόλο της ...

Οι καλεσμένοι του εφοπλιστή, ανάμεσά τους και ο υπουργός Ανάπτυξης, σκόπευαν εναλλακτικά να επιβιβαστούν στο μήκους 15 μέτρων φουσκωτό βοηθητικό σκάφος, προκειμένου να αποβιβαστούν στην προβλήτα των Φέρι Μποτ στο Ρίον και να δειπνήσουν σε εστιατόριο της περιοχής. Μάλιστα ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου τους ανέμενε με τρία ταξί προκειμένου να τους μεταφέρει στο εστιατόριο. Τελικά αυτό δεν κατέστη δυνατόν καθώς υπήρχε κυματισμός στην προβλήτα και υπήρχε κίνδυνος να …βραχούν τα ρούχα τους.

To νέο πλωτό παλάτι του Πάρη Δράγνη προστέθηκε στον στόλο της ...

Τελικά η δεκαμελής παρέα, η οποία συνοδευόταν από άνδρες ασφαλείας, ακύρωσε την κράτηση και δείπνησε μετά τα μεσάνυκτα στο κοντινό νησάκι Τριζόνια, ιδιαίτερα ενοχλημένη από την αναστάτωση καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησο» οι υποδομές της περιοχής δεν ήταν ικανοποιητικές, διότι παρά τις αλλεπάλληλες επαφές και συνεννοήσεις με το λιμενικό δεν κατάφεραν τελικά να …δέσουν.

Η επιλογή του υπουργού Aνάπτυξης να φιλοξενηθεί στη θαλαμηγό του εφοπλιστή με παρέα επιχειρηματιών και καλλιτέχνη, σχολιάστηκε ιδιαίτερα στην Πάτρα, καθώς τα ταξίδια με κότερα έχουν «κάψει» πολλούς πολιτικούς στο παρελθόν. Θυμίζουμε την περίπτωση Τσουκάτου πριν κάποια χρόνια. Επιπλέον να θυμίσουμε ότι ο κ. Γεωργιάδης ήταν από τους πλέον επικριτικούς σχολιαστές του Αλέξη Τσίπρα όταν είχε ταξιδέψει με το κότερο της οικογένειας Παναγόπουλου.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε παρευρεθεί στα εγκαίνια του υπερπολυτελούς σκάφους στις 27 Ιουνίου 2020 από όπου και το σχετικό φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί. Να σημειώσουμε ότι το επιβλητικό O’ Pari θεωρείται το Megayacht «κόσμημα» της ελληνικής ναυπηγικής.

Διαψεύδει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Σε επικοινωνία του με το thebest.gr ο υπουργός Ανάπτυξης – Επενδύσεων και Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ότι ήταν στην θαλαμηγό «O’ Pari» του Πάρη Δράγνη στις 18 Αυγούστου. “Ήμουν στο σπίτι μου με τη σύζυγό μου. Και δεν θεωρώ ότι είναι συμβατό ένας Υπουργός να φιλοξενείται σε σκάφη” μας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Πάντως το δημοσιογραφικό ερώτημα παραμένει: ποιος ήταν ο υπουργός στο σκάφος που κατέπλευσε την Τρίτη 18 Αυγούστου στην Πάτρα; Γιατί ανεξαρτήτως του σημερινού δημοσιεύματος της εφημερίδας “Πελοπόννησος” που κατονομάζει τον κ. Γεωργιάδη, υπάρχει και προχθεσινό δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας που αναφέρει ότι “στην θαλαμηγό «O’ Pari» του εφοπλιστή Πάρη Δράγνη επέβαιναν υπουργός της κυβέρνησης, επιχειρηματίες και καλλιτέχνης. Το σκάφος «έκλεισε» κυριολεκτικά τον ορίζοντα στο Ακταίον της Πάτρας στις 9 το βράδυ της Τρίτης 18 Αυγούστου. Η τεραστίων διαστάσεων θαλαμηγός έδεσε αρόδου καθώς, κατά μήκος, της ακτογραμμής δεν υπήρχε χώρος να αποβιβάσει τους επισκέπτες”. Είναι προφανές λοιπόν ότι Υπουργός υπήρχε στο σκάφος. Το ερώτημα είναι ποιος ήταν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι καλεσμένοι του εφοπλιστή σκόπευαν εναλλακτικά να επιβιβαστούν στο μήκους 15 μέτρων φουσκωτό βοηθητικό σκάφος, προκειμένου να αποβιβαστούν στην προβλήτα των Φέρι Μποτ στο Ρίον και να δειπνήσουν σε εστιατόριο της περιοχής. Μάλιστα ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Σπύρος Στεργίου τους ανέμενε με τρία ταξί προκειμένου να τους μεταφέρει στο εστιατόριο. Τελικά αυτό δεν κατέστη δυνατόν καθώς υπήρχε κυματισμός στην προβλήτα και υπήρχε κίνδυνος να …βραχούν τα ρούχα τους.

Τελικά η δεκαμελής παρέα, η οποία συνοδευόταν από άνδρες ασφαλείας, ακύρωσε την κράτηση και δείπνησε μετά τα μεσάνυκτα στο κοντινό νησάκι Τριζόνια, ιδιαίτερα ενοχλημένη από την αναστάτωση καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησο» οι υποδομές της περιοχής δεν ήταν ικανοποιητικές, διότι παρά τις αλλεπάλληλες επαφές και συνεννοήσεις με το λιμενικό δεν κατάφεραν τελικά να …δέσουν.

Αντί 1 εκατ. ευρώ μισθώνεται το O’Pari

Ένα 95μετρο υπερσύγχρονο νεότευκτο Super Yacht, το “O’ PARI” ήρθε να προστεθεί στον «στόλο» του Πάρη Δράγνη. O Bολιώτης εφοπλιστής που επιλέγει να ναυπηγεί στα ναυπηγεία του Περάματος (Halkitis Golden Yachts) τα σκάφη του -τούτο είναι το 14ο στη σειρά- δραστηριοποιείται στη ναύλωση των θαλαμηγών, αλλά και στις πωλήσεις τους.

Tο νέο super yacht ναυλώνεται έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ την εβδομάδα, για 12 άτομα και φυσικά απευθύνεται στο παγκόσμιο jet set.

H ταχύτητά του φτάνει στους 21 κόμβους, το πλάτος του είναι 13,8 μέτρα, διαθέτει μεγάλο εσωτερικό ύψος, προσφέροντας χώρους και άνεση και έχει όγκο 2.700 τόνους.

Το Mega Yacht: O' Pari -κόσμημα της ελληνικής ναυπηγικής ...

O' Pari: το Megayacht «κόσμημα» της ελληνικής ναυπηγικής ...


Πάρης Δράγνης: Η ιστορία του «βασιλιά» των Luxury Yachts| newmoney

O σχεδιασμός του φέρει την υπογραφή του γνωστού ντιζάινερ σκαφών Tζώρτζη Bαφειάδη, ο οποίος έδωσε το παρόν και στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν στη θαλαμηγό, στη Mαρίνα της Zέας. Tο M/Y O’ PARI είναι εξοπλισμένο με ανέσεις σε στυλ θερέτρου και αρκετές τεχνικές καινοτομίες.

Tο θέμα φυσικά που προκύπτει γι’ αυτό το γιοτ, αλλά και τα άλλα που ενοικιάζονται στους ξένους κυρίως τουρίστες, είναι τι θα συμβει φέτος με τον τουρισμό γενικότερα και στις αφίξεις VIP’s και ισχυρών οικονομικά τουριστών που ναυλώνουν πολυτελή σκάφη.

H εταιρία του Δράγνη αυτή την περίοδο κατασκευάζει ένα ακόμα σκάφος μήκους 88 μέτρων, 3.000 κόρων και πλάτος 14,8 μέτρων, το οποίο θα παραδοθεί την άνοιξη του 2022 και θα ονομαστεί PRO-JECT X.

Παναγιώτης Δρίβας