• 24 Σεπτεμβρίου, 2021

New York Times: Σοβαρό περιστατικό αλλεργίας σε γιατρό στο εμβόλιο της Moderna

 New York Times: Σοβαρό περιστατικό αλλεργίας σε γιατρό στο εμβόλιο της Moderna

Σύμφωνα με τους New York Times, γιατρός στη Βοστώνη υπέστη οξεία αλλεργική αντίδραση αφού έλαβε το εμβόλιο κατά του κοροναϊού. Ο γηριατρικός ογκολόγος Hossein Sadrzadeh, σύμφωνα με το δημοσίευμα των NΥΤ, παρουσίασε την αντίδραση σχεδόν αμέσως μόλις εμβολιάστηκε την Πέμπτη.

Ο Dr. Sadrzadeh, ο οποίος είναι αλλεργικός στα θαλασσινά, παρουσίασε ζάλη, ταχυπαλμία και μούδιασμα στη γλώσσα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι το πρώτο περιστατικό σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης με το εμβόλιο της Moderna. Το εν λόγω εμβόλιο είναι το δεύτερο που αδειοδοτήθηκε κατά της λοίμωξης που προκαλεί ο κοροναϊός και βρίσκεται στην πρώτη εβδομάδα της ευρείας διάθεσής του.

Όπως αναφέρει το Reuters, μετά τον εμβολιασμό του ο Dr. Sadrzadeh αντιλήφθηκε ότι έπεφτε σε αλλεργικό σοκ και μόνος του έκανε μια ένεση επινεφρίνης. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ιατρικού Κέντρου της Βοστόνης, o γηριατρικός ογκολόγος στη συνέχεια εισήχθη για νοσηλεία, ενώ αργότερα έλαβε εξιτήριο και πλέον είναι καλά στην υγεία του.

Αξιωματούχος του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), σύμφωνα με το Reuters, ανέφερε ότι παράλληλα εξετάζονται πέντε περιστατικά που αφορούν οξείες αλλεργικές αντιδράσεις ατόμων που έλαβαν το εμβόλιο της Pfizer.

Σημειώνεται ότι τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν από τις Pfizer-BioNTech και Moderna είναι τα μόνα που έχουν εγκριθεί για επείγουσα χρήση μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, με τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας να βρίσκονται στην πρώτη σειρά προτεραιότητας για εμβολιασμό.