• 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Νέο εμβόλιο για τον κοροναϊό: Δίνει ανοσία για 11 μήνες με μία δόση

 Νέο εμβόλιο για τον κοροναϊό: Δίνει ανοσία για 11 μήνες με μία δόση

Έρχεται νέο εμβόλιο για τον κοροναϊό σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε επιστημονική ομάδα.

Σύμφωνα με το περιοδικό Cell Host & Microbe, οι ερευνητές με επικεφαλής τον καθηγητή Λουκ Βαντενμπεργκ του Τμήματος Οφθαλμολογίας του Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιο που αναπτύσσουν και βασίζεται στην πλατφόρμα AAV έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα στο να προκαλέσει παραγωγή εξουδετερωτικών αντισωμάτων και κυτταρική ανοσία με μία μόνο δόση. Μάλιστα σε μη ανθρώπινα πρωτεύοντα θηλαστικά (πειραματόζωα) προσέφερε σχεδόν πλήρη προστασία έναντι του κοροναϊού σε πραγματικές συνθήκες έκθεσης.

Ενόχληση Μητσοτάκη για τις αποδοκιμασίες – Τι είπε στον Κουτσούμπα και τι απάντησε ο ΓΓ του ΚΚΕ – Το επίμαχο βίντεο (vid)

Το εμβόλιο AAVCOVID που υποστηρίζεται από τη Novartis, μπορεί να παραχθεί με τις ήδη υπάρχουσες διαδικασίες παραγωγής, ενώ μένει σταθερό σε συνθήκες αποθήκευσης σε θερμοκρασία δωματίου για έως και ένα μήνα, διευκολύνοντας τη διανομή του.

Όπως αναφέρει το περιοδικό, τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι τα πρώτα που αξιολογούνται και τεκμηριώνουν την προ-κλινική αποτελεσματικότητα του AAVCOVID και την ικανότητά του να διατηρεί την ανοσία σε υψηλά επίπεδα για τουλάχιστον 11 μήνες με μια μόλις χορηγούμενη δόση.

Η επιστημονική ομάδα ελπίζει τα στοιχεία αυτά να γίνουν η βάση για κλινικές μελέτες σε ανθρώπους.

«Το εμβόλιο που αναπτύσσουμε βασιζόμενοι στην πλατφόρμα AAV μπορεί να δώσει λύσεις στην συνεχιζόμενη υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε», εξηγεί ο Δρ Βαντενμπεργκ, καθηγητής Οφθαλμολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.