• 8 Μαρτίου, 2021

Νέες αποκαλύψεις για τη Folli Follie – Πότε έδωσε εντολή η επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη διερεύνηση του σκανδάλου (έγγραφα)

 Νέες αποκαλύψεις για τη Folli Follie – Πότε έδωσε εντολή η επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη διερεύνηση του σκανδάλου (έγγραφα)

H ΝΔ, με αφορμή την υπόθεση της Folli Follie, επιτέθηκε με σφοδρότητα στην ηγεσία και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως… «έπαιζαν καθυστέρηση» ενώ είχε ήδη ξεσπάσει το σκάνδαλο. Όμως από τα επίσημα τα επίσημα έγγραφα αποδεικνύεται πώς το πρωτοδικείο της Αθήνας με την απόφασή του, που εκδόθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2018, δίνει εντολή για διαχειριστικό έλεγχο της Folli Follie με αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Επιπλέον ακόμη και η εταιρεία που διεξήγαγε τον έλεγχο, η PWC, παραδέχεται στο διαβιβαστικό της προς την εισαγγελία ότι τα στοιχεία που δόθηκαν από τη Folli Follie, μεταξύ των οποίων και τα επίμαχα emails «δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν για την ακρίβειά τους, ούτε αν τα όσα γεγονότα περιγράφονται πραγματικά έλαβαν χώρα ή αν ήταν ενέργειες που συζητήθηκαν και ο αποστολέας των επικοινωνιών αναφέρει ως πραγματοποιηθέντα», καθώς και ότι «δεν ήταν δυνατόν να επαληθευτεί το περιεχόμενο των επικοινωνιών αυτών».

Πρέπει να υπογραμμιστεί πως το σκάνδαλο ανακοινώθηκε από το fund QCM τον Μάιο 2018 και συγκεκριμένα στις 5 του μήνα. Δηλαδή, αμέσως μετά τα δημοσιεύματα, κάποιες ώρες αργότερα δηλαδή, και πολύ πριν τον Οκτώβριο του 2018, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δίνει εντολή ελέγχου.