• 30 Οκτωβρίου, 2020

Νέα τροπή στην υπόθεση: Εξαρχής παράνομος ο διορισμός Ζαρούλια

 Νέα τροπή στην υπόθεση: Εξαρχής παράνομος ο διορισμός Ζαρούλια

Η Ελ.Ζαρούλια είτε δήλωσε ψευδώς ότι δεν διώκεται για κακουργηματικού ή πλημελληματικού χαρακτήρα αδίκημα, είτε δεν υπέβαλε σχετική υπεύθυνη δήλωση.
Με αποδοχή ψευδούς ή ελλιπούς υπεύθυνης δήλωσης φέρεται να έγινε δεκτός ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλιας, στη Βουλή από τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.


Σύμφωνα το iEidiseis.gr, προκύπτουν πλήθος ερωτημάτων για το τι έκανε ο Κ. Τασούλας καθώς σύμφωνα με τον υπαλληλικό κώδικα δεν μπορούν να διορισθούν στο δημόσιο, οι υπόδικοι που έχουν παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα για κακούργημα ή όσοι έχουν παραπεμφθεί για μια σειρά πλημμελημάτων (κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, εκβίαση κλπ).

Από την εν λόγω διάταξη προκύπτουν και αντίστοιχα κωλύματα διορισμού τόσο για τους μόνιμους όσο και για τους μετακλητούς υπαλλήλους της Βουλής (άρθρο 36 του Κανονισμού της Βουλής).

Σημειώνεται ότι όσοι πρόκειται να διοριστούν ως μετακλητοί στη Βουλή, για τους παραπάνω λόγους υποχρεούνται να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση με την οποία διαβεβαιώνουν ότι δεν έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για τους σχετικούς λόγους.

Εάν η σύζυγος του Ν. Μιχαλολιάκου έχει υποβάλει δήλωσή τότε ο Πρόεδρος της Βουλής θα έπρεπε να είχε κάνει αναφορά σε βάρος της στην εισαγγελία για το πλημμέλημα της ψευδούς δήλωσης.

Εάν από την άλλη, η Ελ. Ζαρούλια δεν έχει υπογράψει τέτοια δήλωση, τότε ο διορισμός έχει γίνει με ελλιπή στοιχεία.

Ως εκ τούτου, το Προεδρείο της Βουλής οφείλει να ξεκαθαρίσει εάν η Ελένη Ζαρούλια υπέβαλε υπεύθυνη δήλωση ή όχι.

ΣΥΡΙΖΑ: Έκθετη η ΝΔ που συνεχίζει το ξέπλυμα των χρυσαυγιτών

«Η αποκάλυψη ότι ο διορισμός της υπόδικης χρυσαυγίτισας Ζαρούλια ως μετακλητή ήταν εξαρχής παράνομος εκθέτει ανεπανόρθωτα τόσο την Προεδρία της Βουλής, την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και το δήθεν επιτελικό τους κράτος», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση ζητώντας, να δοθεί στη δημοσιότητα «η υπεύθυνη δήλωση της Ζαρούλια».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «είτε η κα Ζαρούλια υπέβαλε ψευδή δήλωση και αυτή έγινε αποδεκτή, κάνοντας τα στραβά μάτια πέντε μέρες πριν την ιστορική δικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή ή αν δεν υπέβαλε καθόλου τότε προχώρησε η διαδικασία διορισμού της με ελλιπή στοιχεία και “πάγωσε” μετά το σάλο και τις σφοδρές αντιδράσεις».

«Περιμένουμε άμεσα απαντήσεις από τη ΝΔ που συνεχίζει να ξεπλένει μέχρι και στο παρά πέντε της ανακοίνωσης των ποινών τους χρυσαυγίτες», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.