• 4 Δεκεμβρίου, 2020

Νέα κρούσματα κοροναϊού: Πάμε για 2.000 σήμερα, σύμφωνα με τον Π. Αρκουμανέα – “Φταίνε οι μετακινήσεις”!

 Νέα κρούσματα κοροναϊού: Πάμε για 2.000 σήμερα, σύμφωνα με τον Π. Αρκουμανέα – “Φταίνε οι μετακινήσεις”!

Για 2.000 κρούσματα κοροναϊού σήμερα έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας στην ΕΡΤ. Ο κ. Αρκουμανέας είπε συγκεκριμένα ότι “σήμερα είναι πιθανόν να ακούσουμε πάλι για 2.000 κρούσματα μετά τον μειωμένο χθεσινό αριθμό, όπως συμβαίνει τις Δευτέρες». Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ “κύριος λόγος για τη διασπορά του κοροναϊού είναι οι μετακινήσεις”.

Ο σχεδιασμός για μαζικά rapid tests σύντομα θα περιλαμβάνει νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ενώ οι κινητές μονάδες συνεχίζουν στη Βόρεια Ελλάδα, με επόμενους σταθμούς την Κομοτηνή και τη Δράμα, όπως τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι “θα δούμε τις επόμενες ημέρες αν θα καταφέρουμε έστω σταθεροποίηση ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα”, επιμένοντας να υπενθυμίζει ότι αν οι υπερμεταδότες είναι το 10%, η διασπορά που προκαλούν φτάνει στο 80%.

Γιατί ξέφυγε ο έλεγχος στη Θεσσαλονίκη- Από τις καθησυχαστικές δηλώσεις Τσιόδρα στο lockdown

Ανεξάρτητα του τεστ κάποιος που ιχνηλατήθηκε ως στενή επαφή πρέπει να τηρήσει υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών, επεσήμανε για μία ακόμη φορά. Στη Β. Ελλάδα γίνεται αξιολόγηση και εξετάζονται σε κάποιες περιοχές και οι μαθητές ανέφερε, εξηγώντας ότι, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, γίνεται εκτίμηση ρίσκου, δηλαδή αν πρόκειται για συρροή ή όχι.

«Πρώτη μας προτεραιότητα για να προφυλάξουμε το σύστημα υγείας, είναι οι ευπαθείς ομάδες «, τόνισε ο κ. Αρκουμανέας.

Πηγή: ΕΡΤ