• 19 Ιανουαρίου, 2022

Νέα καταγγελία Παπανικολάου για VIP ΜΕΘ (vid)

 Νέα καταγγελία Παπανικολάου για VIP ΜΕΘ (vid)

Σε νέα καταγγελία για «VIP ΜΕΘ» προχώρησε ο Πάνος Παπανικολάου.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) μιλώντας στην εκπομπή Kontra24, είπε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Μία εβδομάδα μετά το συμβάν με τον Μητροπολίτη, ο κ. Πλεύρης αντί να βγει και να πει ότι πρέπει να διερευνηθεί, βγήκε ως υπουργός και το δικαιολόγησε. Αυτό είναι ασυγχώρητο. Ο κ. Πλεύρης ήθελε να μας πείσει για να δικαιολογήσει κάποιους συγκεκριμένους, δύο – τρεις καθηγητές οι οποίοι με αυτά που κάνουν, προσβάλλουν».

Πνευμονολογική Εταιρεία: Μεγάλη η θνητότητα στην Ελλάδα – Πρώτη στην Ευρώπη

Όταν ειπώθηκε στον κ. Παπανικολάου ότι δεν τους κατονομάζει τους συγκεκριμένους καθηγητές, εκείνος απάντησε «μα είπα: Πανεπιστημιακή ΜΕΘ Ευαγγελισμού. Τι άλλο να πω; Δεν το ξέρουμε ότι η καθηγήτρια, κα Κοτανίδου είναι και σύμβουλος της κυβέρνησης για θέματα Εντατικής Θεραπείας;».

Σε ερώτηση για το εάν αυτές οι ΜΕΘ βρίσκονται στον «Ευαγγελισμό», ο κ. Παπανικολάου απάντησε ότι «Ναι η μία είναι στον Ευαγγελισμό».

Ο ίδιος επανέλαβε ότι «η συμπεριφορά 2-3 καθηγητών προσβάλλει και τους χιλιάδες μαχόμενους γιατρούς του ΕΣΥ και τις εκατοντάδες των πανεπιστημιακών γιατρών που και αυτοί δίνουν τη μάχη».

Σχετικά με την επαρχία, είπε ότι «προς το παρόν δεν έχει ακουστεί κάτι για παρόμοια φαινόμενα».