Νέα εξέλιξη: Να ανοίξουν τα δημοτικά 1η Ιουνίου εξετάζει η κυβέρνηση

 Νέα εξέλιξη: Να ανοίξουν τα δημοτικά 1η Ιουνίου εξετάζει η κυβέρνηση

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν και οι λοιμωξιολόγοι δώσουν το πράσινο φως, 1η Ιουνίου, θα ανοίξουν τελικά και τα δημοτικά σχολεία.

Νίκος Σύψας: “Θα εισηγηθώ να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία αν… “

Στο προηγούμενο διάγγελμα του πρωθυπουργού στις 28 Απριλίου όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει την επιστροφή των μαθητών του Λυκείου και του Γυμνασίου στα σχολεία είχε αναφερθεί και στο ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των Δημοτικών. Χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός είχε πει «Δημοτικά και νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά. Ενδέχεται, επαναλαμβάνω ενδέχεται, να ανοίξουν την 1η Ιουνίου και μόνο αν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά».

«Περάσατε όλοι με άριστα τις εξετάσεις υπευθυνότητας, μαθητές και εκπαιδευτικοί»
Tο 7ο Γυμνάσιο Αθηνών στο Παγκράτι επισκέφθηκε την Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το δεύτερο στάδιο της επιστροφής στα σχολεία των μαθητών της Α’ και της Β’ Λυκείου και των μαθητών των Γυμνασίων.

Ο κ.Μητσοτάκης απευθυνόμενος σε μαθητές και εκπαιδευτικούς είπε «περάσατε με άριστα τις εξετάσεις υπευθυνότητας». Παράλληλα ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε το εκπαιδευτικό προσωπικό για την αφοσίωση και τις καλές υπηρεσίες που προσφέρει ενώ ενημερώθηκε για τις νέες συνήθειες που από σήμερα χιλιάδες νέοι και νέες σε όλα τα σχολεία της χώρας καλούνται να ακολουθήσουν.

Την Δευτέρα σε τηλεοπτική συνέντευξή της η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη αναφερόμενη στο τι προβλέπεται για το Δημοτικό, απάντησε ότι μετά τις 20 Μαΐου θα είναι η κρίσιμη εβδομάδα για να ληφθούν αποφάσεις για το άνοιγμα και αυτών των σχολείων ή όχι. Ωστόσο ξεκαθάρισε «Δεν υπάρχει σενάριο για άνοιγμα μόνο για την Ε’ και τη ΣΤ’ Δημοτικού».

Παναγιώτης Δρίβας