• 29 Ιανουαρίου, 2022

Ανοίγουν κανονικά τα καταστήματα μόνο με κανόνες ασφαλείας – Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

 Ανοίγουν κανονικά τα καταστήματα μόνο με κανόνες ασφαλείας – Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Κανονικά και χωρίς το click in shop, που είναι η διαδικασία του ραντεβού, αναμένεται σύμφωνα με νεότερη εξέλιξη να ανοίξουν τα καταστήματα. Το άνοιγμα των καταστημάτων ανακοίνωσε επισήμως από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι πληροφορίες ότι οι λοιμωξιολόγοι είχαν λάβει μια τέτοια απόφαση είχαν διαρρεύσει από το μεσημέρι και πριν από λίγο ο πρωθυπουργός τις… επιβεβαίωσε.

  • «Σήμερα το δεύτερο κύμα το ελέγχουμε. Και γι’ αυτό οι ειδικοί πήραν μόλις την απόφαση να ανοίξουν τα καταστήματα. Είναι μια σημαντική ανάσα, αλλά θα πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανοίξουμε με ασφάλεια», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Φαίνεται ότι το SMS στο 13033 με κωδικό 2 παραμένει, ενώ περιμένουμε να μάθουμε αν θα υπάρχει τελικά χρονικός περιορισμός.

Άνοιγμα των καταστημάτων εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι – Θετικοί και για τα κομμωτήρια

Οπότε τα μαγαζιά ανοίγουν όλα κανονικά, μόνο με τα μέτρα της τήρησης των ορίων ατόμων ανά τετραγωνικό σε κάθε κατάστημα, όπως ακριβώς είχε συμβεί το καλοκαίρι.

Η μέθοδος του click away ίσως παραμείνει στις κόκκινες περιοχές. 

Προϋπόθεση για τη φυσική παρουσία πελατών στα καταστήματα είναι βεβαίως η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας. Συγκεκριμένα, βάσει των κανόνων που είχαν ισχύσει και το περασμένο καλοκαίρι σε κάθε κατάστημα θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα έως 4 πελάτες ανά 100 τετραγωνικά μέτρα.

Σε πολλά μικρά συνοικιακά καταστήματα, η αναλογία αυτή πρακτικά σημαίνει τη δυνατότητα εισόδου μόνο ενός πελάτη τη φορά. Σε κάθε περίπτωση η τελευταία λέξη ανήκει στους επιδημιολόγους δεδομένου ότι αυτός ο τρόπος θα μπορούσε να αυξήσει και την κινητικότητα των πολιτών.