• 26 Οκτωβρίου, 2021

Δημοσκόπηση MRB: Μείωση 4 μονάδων της διαφοράς ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σε 8 μήνες – Πώς αξιολογούνται οι νέοι υπουργοί

 Δημοσκόπηση MRB: Μείωση 4 μονάδων της διαφοράς ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σε 8 μήνες – Πώς αξιολογούνται οι νέοι υπουργοί

Η νέα δημοσκόπηση της MRB για το STAR, συγκριτικά με τις δύο προηγούμενες του Δεκεμβρίου και του Ιουλίου δείχνει μια σταθερή μείωση της διαφοράς του κυβερνώντος κόμματος έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα από τις 15 μονάδες διαφορά στην πρόθεση ψήφου τον Δεκέμβριο, τον Ιούλιο η διαφορά μειώθηκε στις 12,9 μονάδες ενώ στην αποψινή η ψαλίδα κλείνει ακόμη περισσότερο με τη διαφορά να είναι πλέον στις 10,9 μονάδες.

Η ΝΔ συγκεντρώνει 34,6%, έναντι 23,7% του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ 7%, το ΚΚΕ 5,3%, η Ελληνική Λύση 3,7% και το ΜέΡΑ25 3%. Στο 16,5% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Αναφορικά με την αξιολόγηση της θητείας της κυβέρνησης οι πολίτες απάντησαν σίγουρα θετικά ή μάλλον θετικά σε ποσοστό 39,9%, ενώ μάλλον αρνητικά ή σίγουρα αρνητικά σε ποσοστό 58,2%.

Όσον αφορά την αξιολόγηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι πολίτες την έκριναν σίγουρα θετικά ή μάλλον θετικά σε ποσοστό 25,1%, ενώ μάλλον αρνητικά ή σίγουρα αρνητικά σε ποσοστό 70%.

Για τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και για το αν αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα προβλήματα της κοινωνίας το 30,4% απάντησε ότι είναι πολύ αποτελεσματικά ή αρκετά αποτελεσματικά, ενώ το 58,4% απάντησε ότι είναι λίγο αποτελεσματικά ή καθόλου αποτελεσματικά.

Αναφορικά με τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και για το αν αντιμετωπίζουν την αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά το 22,7% απάντησε σίγουρα ναι ή μάλλον ναι και το 64% μάλλον όχι ή σίγουρα όχι.

Στην ερώτηση «υπάρχει κάποιο οικονομικό μέτρο που σας αφορά προσωπικά και θα έχετε κάποιο ουσιαστικό οικονομικό όφελος;», το 24,3% απάντησε ναι, το 50,9% απάντησε όχι και το 24,8% ΔΞ/ΔΑ.

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι πολίτες και για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς το 50% εκτιμά ότι κινείται «μάλλον ή σίγουρα προς τη λάθος κατεύθυνση, έναντι 25,1% που εκτιμά ότι «κινείται σίγουρα ή μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση».

Πώς αξιολογούν τους νέους υπουργούς

Για την αξιολόγηση των προσώπων που ανέλαβαν υπουργεία:

Παναγιώτης Θεοδωρικάκος (Προστασίας του Πολίτη): 32,4% σίγουρα/μάλλον θετικά, 35,1% σίγουρα/μάλλον αρνητικά, ΔΞ/ΔΑ 32,5%

Χρήστος Στυλιανίδης (Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας): 31,4% σίγουρα/μάλλον θετικά, 31,8% σίγουρα/μάλλον αρνητικά, ΔΞ/ΔΑ 36,8%

Θάνος Πλεύρης (Υγείας): 21,1% σίγουρα/μάλλον θετικά, 55,3% σίγουρα/μάλλον αρνητικά, ΔΞ/ΔΑ 23,6%

Διαχείριση της πανδημίας

Όσο για τη διαχείριση κορωνοϊού από την κυβέρνηση το 39,9% απάντησε: Σίγουρα ή μάλλον θετικά, το 54% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά και 6% ΔΞ/ΔΑ.