• 24 Σεπτεμβρίου, 2021

“Μπούμερανγκ” το κυβερνητικό σιωπητήριο – Φόβοι για εντυπώσεις διχασμού της κυβέρνησης- Πρωτοβουλίες Μητσοτάκη

 “Μπούμερανγκ” το κυβερνητικό σιωπητήριο – Φόβοι για εντυπώσεις διχασμού της κυβέρνησης- Πρωτοβουλίες Μητσοτάκη

Όσο ακόμη καίνε οι φλόγες, θα υπάρχει σιωπητήριο υπουργών συμπεριλαμβανομένης της κυβερνητικής εκπροσώπου προκειμένου η συζήτηση της επόμενης μέρας και της απόδοσης των ευθυνών να ανοίξει από το Μέγαρο Μαξίμου.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Αυτή είναι η ειλημμενη απόφαση στους κόλπους των συνεργατών του πρωθυπουργού προκειμένου η πρωτοβουλία των κινήσεων να είναι στην ευχέρεια του Κυριάκου Μητσοτάκη, να μην φανεί οτι λειτουργεί υπό το βάρος και εσωκυβερνητικού διχασμού  και να μην αναδειχθεί εικόνα διαίρεσης μεταξύ αλληλοκατηγορούμενων υπουργών. Το απόγευμα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό και εντός της εβδομάδας θα υπάρξει και συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση μέτρων για τους πληγέντες.

Συνομιλητές του πρωθυπουργού δείχνουν οτι οι ευθύνες θα προσωποποιηθούν και η κυβέρνηση μη παραγνωρίζοντας το μέγεθος της καταστροφής περιουσιών και φυσικού περιβάλλοντος, έχει αποφασίσει fast track διαδικασίες καταγραφής ζημιών και εκταμίευσης των αποζημιώσεων κατά το μοντέλο, που ακολουθήθηκε στις πλημμύρες στην Καρδίτσα.

Η σιγή ασυρμάτου των μελών της κυβέρνησης γύρισε μπούμερανγκ, δίνοντας έδαφος στην παραφιλολογία του διαδικτύου που διακινούσε ότι η Αριστοτελία Πελώνη συνόδευε την Μαρεβα Γκραμποφσκι στην Κούβα.

Αυτό ώθησε την κυβερνητική εκπρόσωπο, η οποία σημειωτέον διέκοψε την άδεια της και βρίσκεται απο την Τετάρτη  στο γραφείο της, μέσω Twitter να απαντήσει:

  • “Σταματήστε επιτέλους τα fake news! Όλοι είμαστε εδώ και οτιδήποτε άλλο το διαψεύδω κατηγορηματικά. Αυτές τις κρίσιμες ώρες, είναι επιλογή της κυβέρνησης η ενημέρωση να είναι επιχειρησιακή και να γίνεται από τον κ. Χαρδαλιά δύο φορές την ημέρα”.

Το κυβερνητικό σιωπητήριο έγινε πρώτης τάξεως βατήρας για την αντιπολίτευση πλάι στην κριτική για τα σχέδια πολιτικής προστασίας που ακολουθήθηκαν και τα εναέρια μέσα που αποδείχθηκε ότι δεν ήταν 74 αξιόμαχα καθημερινά, να προσθέσει τη μομφή της ένοχης σιωπής.

  • “Η χώρα καίγεται και οι υπουργοί κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους, μήπως και γλυτώσουν τις ευθύνες τους, απορρίπτοντας ακόμα και το ενδεχόμενο ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους” τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.